Podcast fra IBOS

På denne side kan du finde podcastkurser til forældre, der har et barn med synshandicap. Hver podcast omhandler et nyt tema i den unges liv og har en varighed på ca. 30 min. Du får både viden, gode råd og øvelser. IBOS laver 12 podcast som bliver uploadet løbende på siden.

IBOS laver kurserne i samarbejde med Synscenter Refsnæs og Foreningen af forældre til blinde og svagsynede.

To unge går sammen

I denne podcast giver IBOS' psykolog Maria Krøl dig viden, gode råd og øvelser i forhold til temaet sociale kompetencer i ungdomslivet. Maria Krøl fortæller fx om nonverbal kommunikation, visuel feedback, opmærksomhedspunkter og hvordan venskaber ændrer sig i teenageårene. Lyt med uanset om du er forælder eller ung med synshandicap.

Podcast: Podcastkursus til forældre #01 - Sociale kompetencer 

Læs en skriftlig version af podcasten

Cykel

IBOS' psykolog Elsebeth Mortensen og synskonsulent Henrik Persson giver dig viden og gode råd i forhold til temaet fritidsaktiviteter og fritidsjobs. De kommer fx ind på: Hvorfor man skal have et fritidsjob og gå til fritidsaktiviteter, hvilke jobs kan man varetage, vigtigheden af sociale relationer i forhold til arbejdsliv og foreningsliv m.m. Du møder også Methap, der er synshandicappet, som deler sine erfaringer.

Podcast: Podcastkursus til forældre #03 - Fritidsjobs og fritidsaktiviteter

Læs en skriftlig version af podcasten

Ikon af voksen kvinde og voksen mand

I denne podcast giver IBOS' psykolog Maria Krøl dig viden, gode råd og øvelser i forhold til temaet overgangen til det tidlige voksenliv. Fx de udfordringer man kan opleve i det tidlige voksenliv, hvordan kravene ændrer sig i forhold til større selvstændighed, voksne relationer og meget mere.

Podcast: Podcastkursus til forældre #05 - Overgangen til det tidlige voksenliv

Læs en skriftlig version af podcasten

Bærbar PC

IBOS' studievejleder Isabelle Simone Genevey og IKT-konsulent Michael Christensen giver viden og gode råd i forbindelse med temaet udskoling og SPS. Fx hvad man skal være opmærksom på i forhold til uddannelsesvalg, støttemuligheder, startpakkedage hos IBOS og meget mere. 

Podcast: Podcastkursus til forældre #07 - Udskoling og SPS

Læs en skriftlig version af podcasten

Ikon af menneske med armen i vejret

IBOS' teamleder Ditte Lise Juul Pedersen og socialrådgiver Lars Sewerin Henriksen har en dialog om temaet myndighed og selvstændighed. De giver viden og gode råd til forældre og unge om overgangen fra barn til voksen, fx hvad skal man være opmærksom på, der sker af ændringer i skiftet fra barn til voksen. Derudover er Nicklas Panton i studiet. Han fortæller, hvordan han har oplevet at blive myndig og skulle klare sig på egen hånd.  

Podcast: Podcastkursus til forældre #09 - Myndighed og selvstændighed

Læs en skriftlig version af podcasten

Ikon af nøgle

IBOS' socialpædagog Ninni Theilade giver viden og gode råd til forældre, der har et barn med synshandicap, der skal flytte hjemmefra. Hun fortæller, hvad man som forældre kan hjælpe den unge med at forberede sig på – eller hvad man som ung selv kan tage fat på for at blive klar til skiftet. Ninni Theilade fortæller både om at flytte i botilbud og om at flytte í egen bolig. 

Podcast: Podcastkursus til forældre #11 - Flytte hjemmefra

Læs en skriftlig version af podcasten

Studenterhue

IBOS' studievejleder Anne Bjørkmann giver viden, gode råd og øvelser i forbindelse med temaet videregående uddannelse. Fx hvordan man mestrer en videregående uddannelse med et synshandicap, opmærksomhedspunkter til uddannelsesvalget, uddannelsesmuligheder og muligheder for støtte og rådgivning. 

Podcast: Podcastkursus til forældre #02 - Videregående uddannelse

Læs en skriftlig version af podcasten

Hjerte

IBOS' psykolog Anne-Sofie Lind Jensen giver viden, gode råd og øvelser i forbindelse med temaet romantik og flirt. Fx hvad vil det sige at flirte? Hvordan gør man det? Hvordan kan man flirte uden af gøre brug af visuelle tegn og virkemidler? Hvordan er det egentlig med dating på sociale medier og dating apps? Og hvordan øver man sig i at flirte? Og meget mere. Lyt med uanset om du er forælder eller ung med synshandicap.

Podcast: Podcastkursus til forældre #04 - Romantik og flirt

Læs en skriftlig version af podcasten

Studenterhue

IBOS' studievejleder Tina Thøgersen giver viden, gode råd og øvelser i forbindelse med temaet ungdomsuddannelser. Fx hvordan man mestrer en ungdomsuddannelse med et synshandicap, hvad der er godt at have fokus på både fagligt og socialt og muligheder for støtte og rådgivning. 

Podcast: Podcastkursus til forældre #06 - Ungdomsuddannelser

Læs en skriftlig version af podcasten

To talebobler

IBOS' arbejdsmarkedkonsulent Lise Plagborg giver viden om og ni gode råd til at få succes med beskæftigelse. Både hvad der skal til for at komme i job og blive i job. 

Podcast: Podcastkursus til forældre #08 - Arbejdsliv

Læs en skriftlig version af podcasten

Ikoner af pige, kvinde, mand og dreng

IBOS' børnefamiliekonsulent Jette Pedersen giver viden og gode råd til forældre, der har et synshandicap. Derudover tager vi en tur forbi Dansk Blindesamfund, hvor vi taler med Ask Abildgaard, der har et synshandicap. Ask er far til to børn og han har masser af erfaringer og gode råd, som han deler ud af. Alt fra hverdagen, fx emner som transport, institution og kommunikation. 

Podcast: Podcastkursus til forældre #10 - Børn og familie

Læs en skriftlig version af podcasten


Kontakt

Julie Giese

Julie Giese

Kommunikationsmedarbejder
Tlf.: 39 45 25 82