Stærkere indsats for inklusion af børn

10/02/2015

Inklusion. Ordet står øverst på dagsordenen i folkeskolen og i debatindlæg – og på IBOS - Instituttet for Blinde og Svagsynede har inklusion i årevis været omdrejningspunktet for arbejdet ikke kun med børn og unge, men også med voksne i forbindelse med arbejdsmarkedet.

”Det er virkelig et område, hvor der er pres på, og det ligger os stærkt på sinde, både på grund af den nye folkeskolelov, og fordi vi kan se, at vi netop der kan hjælpe lokale med at gøre en kvalificeret indsats,” siger leder af IBOS’ specialrådgivning, Anne Kristine Grosbøll.

IBOS udvider nu sit arbejde med unge og børn, sådan at folkeskoleelever i højere grad end tidligere kan nyde godt af eksperternes viden og erfaring.

”Erfaringen er, at nok skal børn med synsnedsættelse have støtte, for at inklusion kan lykkes. Men det skal de voksne også – både lærere og forældre,” siger Anne Kristine Grosbøll.

Styrker psykologisk ekspertise

I slutningen af 2014 styrkede IBOS sin indsats for inklusion i folkeskolen med ansættelse af psykologen Elsebeth Mortensen, som er ekspert på området.

Elsebeth Mortensen er en af landets mest anerkendte psykologer på synsområdet og har i mange år været psykolog på Synscenter Refsnæs, som arbejder med børn og unge med synsnedsættelse. Samtidig er hun forfatter til en lang række udgivelser om syn og psykologi.

Afdelingschefen i specialrådgivningen er glad for, at Elsebeth Mortensen nu indgår i IBOS’ gruppe af psykologer og skal være med til at løfte opgaver for såvel unge som voksne.

”Der er ganske få psykologer, som er specialiseret i syn, og selvom vi allerede har et meget kompetent psykologteam, styrker vi indsatsen med en medarbejder, som har helt særlige kompetencer, og som har arbejdet med børneområdet i årtier – og som oven i købet kommer fra den nære samarbejdspartner, Synscenter Refsnæs,” siger afdelingsleder Anne Kristine Grosbøll.

Rundt om i landet har lydt bekymring for, om jobskiftet vil betyde, at man ikke længere kan gøre brug af Elsebeth Mortensens højt specialiserede viden. Anne Kristine Grosbøll maner den bekymring i jorden.

"Det er aftalt, at Synscenter Refsnæs fortsat kan trække på hendes ekspertise i det omfang, der er behov for det," siger hun.

Læs om IBOS' rådgivning af børn og unge på dette link.

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet