Movia lancerer bus-app til blinde og svagtseende

31/07/2012


Offentliggjort på Movias hjemmeside www.moviatrafik.dk

Movia kommer nu som det første trafikselskab med en mobil app, som gør det nemmere for synshandikappede at planlægge deres busrejse. App’en, der er udarbejdet i samarbejde med Dansk Blindesamfund og Instituttet for Blinde og Svagsynede, sætter stemme på afgangstider, stoppesteder og køreretning. App’en er gratis og kan downloades fra App store og Google Play.

Når man haster af sted for at nå bussen i regnvejr, er det godt at vide, hvor langt der er til stoppestedet – og hvornår bussen kører derfra. Det har længe været muligt for normalseende med Movias mobilapp til iOS og Android. Nu er den blevet udvidet til også at hjælpe blinde og svagsynede brugere.

”Vi er rigtig glade for som det første trafikselskab at kunne tilbyde den her løsning. Med en relativ lille udviklingsindsats kan vi gøre hverdagen meget nemmere for en kundegruppe, for hvem det at komme rundt i trafikken kan være en udfordring. Og det er rigtig vigtigt – vi vil gerne imødekomme vores kunder og give dem alle en god og tryg oplevelse,” siger Marketingchef i Movia, Pernille Jørgensen.

App’en bliver taget godt imod

Det er Movias eksisterende app, man har videreudviklet på ved at tilpasse sidedesignet, så telefonens ”VOICE OVER”-funktionalitet kan læse information op såsom nærmeste stoppested, afstand, buslinjer, der afgår fra det valgte stoppested, afgangstider og ændringer i køreplanen. På den måde bliver brugeren vejledt med lyd fremfor billede, og det bliver taget godt imod.

”Jeg synes, det er yderst prisværdigt, at Movia har inddraget os i designet af app’en. I al sin enkelthed har det resulteret i en app, hvor man kan vælge mellem to layouts, hvilket mange kan have glæde af – udover blinde også ordblinde og andre personer med forskellige handicap. Mit indtryk er, at det ikke har været nogen stor ekstra udgift og i lyset af resultatet må man ønske sig, at andre prøver at stræbe i samme retning,” siger Tom Fraenkel, der er IT ansvarlig i Dansk Blindesamfund.

App’en lægger vægt på lyd og farver

Nogle af de layoutmæssige forskelle mellem den nuværende Movia App og tilpasningerne til blinde og svagsynede er, at kortfunktionen er erstattet med en listevisning som understøtter ”VOICE OVER”, grafikken og designet er tilpasset, så der er muligt at få alt tekst læst op. På den måde er nemt at navigere i App’en. Derudover er der tænkt på farver og kontraster, ligesom der er mulighed for at vælge flere farver som baggrund.

App’en er nu tilgængelig, den er gratis og kan downloades til iPhone og Android og fra App store og Google Play.

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet