IBOS-organist i fast arbejde

04/11/2013

"Det er fantastisk!" udbrød Henrik Simon Simonsen, da han fik beskeden. Det var ikke bare Tina Christiansen, der var begejstret over, at hun for nylig fik arbejde og blev fastansat som organist på Vestsjælland.

Det samme var teamlederen for musikuddannelserne på IBOS, fordi en arbejdsgiver har haft mod til at ansætte en tidligere studerende fra IBOS' musikuddannelser på almindelige vilkår.

Selvforsørgende engle-sang

Det er to år siden, den nu 30-årige Tina Christiansen blev færdiguddannet med et 12-tal ved sin afsluttende eksamen fra IBOS og Sjællands Kirkemusikskole, som organistuddannelsen samarbejder med. Hun har været vikar i forskellige kirker i Københavnsområdet, før hun den 1. juni i år fik jobbet i Viskinge-Aunsø sogn på Vestsjælland. Med det er hun nu selvforsørgende.

"Det betyder rigtig, rigtig meget, at jeg kan tjene mine egne penge. Det har altid været vigtigt for mig at være økonomisk uafhængig," siger hun.

Fastansættelsen betyder også, at Tina Christiansen igen får ret til at arbejde i sin fritid som sanger, hvilket ikke er muligt, når man er på offentlig forsørgelse.

Hendes sangstemme har kirkegængere og sognebørn i Viskinge-Aunsø tydeligvis også stor glæde af. I forbindelse med ansættelsen har kirken udsendt en pressemeddelelse, hvor der blandt andet står: 'Er det sådan en engel synger?' hviskede en lille pige til sin mor, da Tina Christiansen havde sin debut i Viskinge Kirke til en børnegudstjeneste. Og den lille pige har ret, for selv det mindste støvkorn i klokketårnet må sammen med musen i kælderen stoppe op, så snart Tina er i Aunsø eller Viskinge kirke.'

Også sognepræst Sanne Bojesen Kristensen er glad for Tina Christiansen som ny organist:

'Jeg skulle selvfølgelig lige vænne mig til, at min organist ikke kan se de tegn, jeg giver, men det tog ikke lang tid, før vi havde sporet os helt ind på hinanden,' siger hun i pressemeddelelsen.

Fleksibel og favorabel

Tina Christiansen bor i dag i København men leder efter bolig på Vestsjælland.

"Jeg er nødt til at være fleksibel for at kunne få et arbejde. Alternativet er kontanthjælp, og det er forfærdeligt. Mennesker mister modet, når de er på forsørgelse. Det har jeg set ske for mange," siger hun.

Også for samfundet er IBOS' musikuddannelser et plus. En undersøgelse foretaget af Oxford Research i 2007 viser, at mennesker med nedsat syn eller blindhed bidrager mere til samfundsøkonomien, hvis de gennemfører en uddannelse på IBOS, end hvis de havde fået nej til revalidering og var endt på offentlig forsørgelse. Også selvom udgifterne til den specialtilrettelagte uddannelse så at sige skal 'betales af', før en IBOS-uddannet person begynder at bidrage økonomisk for eksempel via skattebilletten.

Hør mere om IBOS' musikuddannelser hos Henrik Simon Simonsen på hss(at)ibos.dk og læs om musikuddannelserne her

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet


Logo af Københavns Kommune