45 unge holder sommercamp på IBOS

11/07/2014

”Jeg er helt vildt glad” siger Mads Rasmussen, der for første gang er med til sommercamp og har taget turen til IBOS fra Fredericia. Mads kendte kun en af de andre deltagere på forhånd.

”Jeg var nervøs for at møde alle de andre unge og hjælperne, men det er fedt at være her, for jeg føler mig helt tryg. Næste år vil jeg helt selv tage herover uden ledsager. Det tør jeg godt, jeg har jo min stok” siger Mads, mens han råber ”hej tøser” til nogle af pigerne, der går forbi. ”De kender mig allerede” tilføjer han.

Sommercampen udvikler de unge på mange forskellige måder, og Mads fortæller stolt:

”Jeg er blevet bedre til at gå rundt med min mobilitystok”.

Andre har været med i mange år og vender trofast tilbage. Gustav fra Valby og Nicolai fra Randers er gode venner, de har deltaget i henholdsvis 5 og 6 år. I år er deres sidste sommercamp, da de næste år ryger over aldersgrænsen på 22 år.
De opsummerer, at det bedste ved sommercampen gennem årene har været det sociale, sammenholdet, kammeratskabet, udflugterne og det at komme væk hjemmefra. Festerne og hyggen om aftenen bliver også nævnt flere gange.


”Dejligt bare at være underlige”

”Det er dejligt at være hjemmefra og være sammen med andre blinde og svagsynede, så kan man slappe af og bare være underlige sammen” siger Nicklas fra Glostrup med et smil, mens han fortæller om at de på onsdagens strøgtur efterlignede lyde fra en krage, hvilket gjorde et vist indtryk på de andre på strøggængere. 

Nicklas sidder sammen med Atkha fra Amager, de fortæller også, at de måske skal starte på IBOS’ ungekursus til efteråret og håber meget at kunne starte sammen.

I dag er de i fuld gang med aktivitetsdagen, hvor man skal rundt til fem forskellige poster. Der er bla. en sansepost, hvor de skal smage, lugte og røre ved forskellige ting og gætte, hvad det er. Nicklas går op på musikgangen, hvor hans hold er nået til musikposten. De andre hilser glade, da Nicklas kommer, og en siger ”du skal synge med mig i mikrofonen” hvorefter de går i gang. De unge skal sammen skrive en kort sang, og det man når at høre fra Niklas’ hold lyder ret rock inspireret.

Alle jeg møder vil deltage næste år. Mads glæder sig allerede og håber på at der kommer endnu flere deltagere.

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet


Logo af Københavns Kommune