22 timers undervisning gør hele forskellen

06/01/2014

Det simple system Neuro Vision Technology (NVT) hjælper mennesker, som er blevet delvist blinde efter en hjerneskade.

I det seneste nummer af medlemsbladet for Øjenforeningen Værn om Synet skriver IBOS' ergoterapeut og ADL- og mobilityinstruktør Gitte Thranum Haldbæk om den banebrydende metode. Mennesker, som kan få gavn af den, har efter en hjerneskade typisk mistet synet i en mindre del af synsfeltet, eller de er blevet halvsidigt blinde.

Ganske kort fortalt går arbejdet ud på at træne borgerens opmærksomhed til den side, hvor hun eller han ikke længere ser. Det sker blandt andet foran et lyspanel.

Et NVT-forløb er altid individuelt tilrettelagt og har til formål at give borgeren et så meningsfuldt og uafhængigt liv som muligt, også på arbejdsmarkedet,skriver Gitte Thranum Haldbæk.

Forløbet varer blot 22 timer, og det er IBOS' erfaring, at det reelt lykkes for mennesker med synshjerneskade at bevare deres tilknytning til arbejdsmarkedet på normale vilkår, når de får den rette hjælp.

IBOS er det eneste sted i Danmark, som arbejder med NVT.

Læs hele artiklen om NVT i medlemsbladet for Øjenforeningen Værn om Synet.

Læs mere om NVT på IBOS' hjemmeside.

Hvis du vil vide mere om NVT og eventuelt om dine muligheder for at få hjælp af metoden, kan du kontakte ergoterapeut Gitte Thranum Haldbæk på gth(at)ibos.dk.

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet