Nyt fra IBOS

IBOS har afprøvet FitLight-lamper til at udrede synsfunktion og træne synet. Det var et vellykket forløb.

International ekspert i karrierevejledning deler sin viden om nyt jobsøgningsforløb

Københavns Museum har indledt et samarbejde med IBOS for at give mennesker med nedsat syn en bedre udstillingsoplevelse.

Der er et nyt nyhedsbrev på gaden. Læs med!

01/03/2018

Teaterpremiere

Tag med til Ungegruppens teaterpremiere og mød tre af skuespillerne og en lærer i kulissen.

12/02/2018

Nyt lovforslag!

Det skal være nemmere at fremstille og distribuere litteratur i formater, der er tilgængelige for personer med syns- og læsehandicap. Høringsfristen er den 13. marts.

IBOS har lavet en undersøgelse blandt unge med synsnedsættelse, som viser, at ’mestringsforventning’ kan spille en væsentlig rolle i forhold til, om de kan gennemføre en uddannelse.

Projekt 'Nyt syn på fremtiden' er afsluttet og nu skal den nye viden om, hvad der har betydning for, at unge får succes med en uddannelse forankres i et nyt tilbud på IBOS.

 

Se hvordan IBOS' reliefmager, Jette Friis, laver en følbar figur til en gymnasieelev.

IBOS starter i samarbejde med All Ears et projekt, der skal afprøve metoden Pre-Employment Program i Danmark. Målet er, at flere mennesker med synshandicap kommer i job.

Nyt nyhedsbrev på gaden! Hør historien bag punktskrift, hør personlige fortællinger om, hvordan punktskrift gør en forskel i hverdagen og andre spændende historier. Læs med.

Er du over 18, københavner og opfylder de officielle kriterier for et synshandicap og hurtig til at melde dig til, kan du få en bevilling til en ny kørselsordning.

Det er valgdag i Danmark. Stemningen er fantastisk og kan mærkes i hele byen. Der er flag og glade mennesker langs vejene, der holder plakater med teksten ’husk at stemme’. Henrik Blok er på vej ind på Københavns Rådhus for at sætte sit kryds. For på rådhuset er der særlig hjælp til mennesker med...

Et nyt projekt hos IBOS skal undersøge om træning med NVT kan forbedre funktionsevnen hos personer med kronisk synsfeltnedsættelse efter hjerneskade.

IBOS har fået godkendt egen uddannelsesretning under den pædagogiske diplomuddannelse. I dag starter 13 studerende.

Tilegn dig nu noder på lige fod med seende med IBOS Nodelæser.

Se filmen med IBOS’ medarbejder Lykke og hendes førerhund Liva. Her giver Lykke dig gode råd til mødet med en førerhund.

I dag har IBOS skudt Konferencen Syn & Hjælpemidler i gang.

Er du over 18, københavner og opfylder de officielle kriterier for et synshandicap og hurtig til at melde dig til, kan du få en bevilling til en ny kørselsordning.

Mangler du råd og viden om job, studie, ungdomsuddannelse, rehabilitering eller hjælpemidler? IBOS’ eksperter kan hjælpe, hvis du har en synsnedsættelse, er pårørende eller arbejder med mennesker med synshandicap.

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet