IBOS film

Her kan se IBOS' film.

Forsiden af en video med leder af Hjælpemiddeludstillingen Birgit Christensen

Birgit Christensen, fortæller om hjælpemidler. Klik her og du kommer til IBOS YouTube kanal IBOSfilm, hvor der er oprettet en playliste med alle videoer, der hedder #ugens hjælpemiddel.

Skærmprint af Teamsmøde med deltagernes initialer

IKT-konsulenter fortæller, hvordan du bruger fx Teams på PC med JAWS og Teams på iPhone med VoiceOver. Klik her og du kommer til IBOS YouTube kanal IBOSfilm, hvor der er oprettet en playliste med alle instruktionsvideoer.

Tre drenge får geografiundervisning

I denne video fortæller to unge studerende med synshandicap, Nicklas og Anuja, og lærer Inger Rydal om Ungekursus. Nicklas og Anuja går på Ungekursus samtidig med HF. "Der er en form for tryghed i at være tilknyttet IBOS. Man kan få hjælp til mange forskellige ting, af nogen som har erfaring med synshandicap", siger Anuja i filmen.

Underviser og elev, der mærker på organer i anatomidukke

Drømmer du om en selvstændig fremtid med en karriere, hvor der er fokus på høj faglighed og på dine unikke kompetencer som blind eller svagsynet? I denne video møder du underviser og fysioterapeut, Ronja Stephanie Schnell, der fortæller om IBOS' massøruddannelse.

Tegning af pigen Sofie

Mød to piger, Sofie & Sofie. De skal starte på samme videregående uddannelse. Den eneste forskel, der er på de to piger, er, at den ene Sofie er blind. Hvad kræver det egentlig at tage en uddannelse, når man har et synshandicap?

Karsten Haarh

IBOS' neurooptometrist, Karsten Haarh, fortæller om dobbeltsyn: Hvad er årsagerne? Hvad betyder det? Hvad anbefaler IBOS? Og hvilke hjælpemuligheder er der?

Magd

I filmen fortæller teamleder, Tina Olsen, om IBOS' arbejde med parallelindsatser og du kan møde Magd, der fortæller om hans forløb efter han kom til Danmark. Forløbet har medført, at han er blevet selvstændig, bor i egen bolig og har taget en uddannelse som massør.

Yousef

I filmen fortæller teamleder, Tina Olsen, om IBOS' arbejde med parallelindsatser og du kan møde Yousef, der fortæller om hans forløb efter han kom til Danmark i 2016. Forløbet har medført, at han er blevet mere selvstændig og uddannelsesparat. Ligesom han føler sig klar til at flytte i egen bolig på sigt.

Malene Veggerby

Mød Malene Veggerby der fortæller om sit rehabiliteringsforløb på IBOS. Hvis du har en borger, IBOS kan hjælpe eller du vil høre om rehabilitering på IBOS så ring på 39 45 25 45.

To personer følges ad

Film om ledsageteknik. Udgivet af institut for Syn og Teknologi, Region Nordjylland. 2004.

Underviser og borger går i forhallen på IBOS

Hvert år mister mange synet i den ene side af hvert øje efter en hjerneblødning eller blodprop i hjernen. Den unikke NVT-metode kan på kort tid træne mennesker op til igen at kunne gå og færdes sikkert på egen hånd, fordi de lærer at dreje hovedet og øjenene, så de kan se det, de tidligere overså. 

Ikoner af billede, cv og ansøgning

I videoen får du viden om, hvordan du kan bruge LinkedIn og gode råd til din jobsøgningsstrategi på LinkedIn.

Førerhunden Liva - sort labrador

Se filmen med IBOS’ medarbejder Lykke og hendes førerhund Liva. I anledning af førerhundens dag den 26. april, giver Lykke gode råd til situationer, hvor du møder en førerhund.

Kontakt

Julie Giese

Julie Giese

Kommunikationsmedarbejder
Tlf.: 39 45 25 82