THH og Den Sociale Kapitalfond

Foto af telemarketingmedarbejder

INVESTOR BIDRAGER TIL JOB FOR BLINDE OG SVAGSYNEDE

Den Sociale Kapitalfond investerer 2 millioner i den socio-økonomiske virksomhed Telehandelshuset, som skaber job til mennesker med synshandicap

Danmarks eneste telemarketing-virksomhed for mennesker med synshandicap, Telehandelshuset, er så stor en succes både økonomisk og socialt, at Den Sociale Kapitalfond nu investerer 2 millioner i foretagendet.

”De har udviklet en lovende forretning på markedsvilkår, der er klar til at vokse, og som viser, at det er muligt at skabe succes på arbejdsmarkedet for medarbejdere med synshandicap. Det vil vi gerne være med til at udvikle,” siger Gurli Martinussen, der er bestyrelsesformand for Den Sociale Kapitalfond og direktør i TrygFonden.

Det hele begyndte på IBOS i 1994

Idéen til en virksomhed, der både beskæftiger og uddanner personer med nedsat syn til at arbejde med blandt andet salg, fundraising og mødebooking via telefon, blev oprindelig udviklet på IBOS tilbage i 1994.

IBOS' udviklingschef Janne Hansen blev udnævnt til projektleder og nogle år efter blev Telehandelshusets nuværende direktør Connie Hasemann ansat.

Dengang var Telehandelshuset et IBOS-projekt men efterhånden voksede firmaet sig større og større indtil det til sidst måtte "flytte hjemmefra" og blive en selvstændig virksomhed.

I dag har Telehandelshuset mere end 10 personer ansat og kunderne tæller bl.a. Læger Uden Grænser, Verdensnaturfonden og Gazelle-virksomheden Maaltidet.
"Hos os er det at have et synshandicap en styrke, fordi man lytter mange gange bedre og er meget mere nærværende, så man har tale- og lyttegaverne i orden," fortalte en stolt Connie Hasemann til tv2 Nyhederne, da samarbejdet med Den Sociale Kapitalfond blev offentliggjort.

Nye standarder for inklusion og nytænkning

IBOS' udviklingschef Janne Hansen er stolt og glad. "Det er fantastisk at se noget, man selv har været med til at skabe, vokse og gro til glæde for en lang række blinde og svagsynede. At være med til at skabe jobs til en niche-målgruppe og så oven i købet få den anerkendelse fra Den Sociale Kapitalfond. Det sætter nye standarder for, hvad vi kan, og hvor langt vi kan nå med inklusion og nytænkning," siger hun.

På IBOS glæder tidligere institutchef, Klaus Høm, sig også over det aktuelle skulderklap.
”Blinde og svagsynede er en af de handicapgrupper, der har meget lav tilknytning til arbejdsmarkedet.  Næsten 8 ud af 10 er arbejdsløse, men Telehandelshuset viser, at mennesker med synshandicap sagtens kan blive en meget større ressource på arbejdsmarkedet. Det er fantastisk positivt, at Den Sociale Kapitalfond bidrager til at styrke arbejdet,” siger han.

Kontakt

Lise-Lotte Heindahl

Uddannelsesleder, All Ears

E-Mail: llh@all-ears.dk
Tlf.: 39 40 01 09

Logo af Københavns Kommune