I egen bolig

Ung pige med synshandicap i egen lejlighed

De fleste forbereder sig til at flytte for sig selv i overgangen til voksenlivet. Når man har en synsnedsættelse, kan der være udfordringer, uanset om man flytter alene eller sammen med andre. Derfor er der mulighed for at Ungekursus kan kombineres med et ophold på IBOS. Dels som afklaring af hvilken boform, der vil være mest egnet, dels som en forberedelse til at bo for sig selv.

Slusen

Bofællesskabet ’Slusen’ er IBOS’ nyoprettede bofællesskab for unge med særlig fokus på botræning og ADL. I Slusen deler de unge køkken, opholdsstue og bad og skal selv håndtere indkøb, madlavning og rengøring i fællesskab, understøttet af medarbejdere fra IBOS’ botilbud.

Slusen er således en god mulighed for at træne ADL-færdigheder og giver samtidig en unik mulighed for at leve og udvikle sig sammen med ligesindede.

Prøvelejlighed

Den unge kan også komme i et eller flere kortere forløb i IBOS’ prøvelejlighed. Det vil ofte være i sammenhæng med den afsluttende undervisning i ADL eller for at afprøve indlærte ADL-færdigheder. I prøvelejligheden kan fokus fx være på at bo alene, økonomiforståelse, indkøb og budget, madlavning, rengøring og sociale aktiviteter.

Kontakt

Susanne Borglit

Susanne Borglit

Ergoterapeut, ADL- og Mobilityinstruktør
Tlf.: 39 45 25 89