Musikprofil

Foto af undervisning på orgel
MusikprofilBeskrivelse
IntroduktionTag en anderledes konservatorieuddannelse,
der giver mulighed for at arbejde som professionel musiker.
MålgruppePersoner med nedsat syn eller blindhed over 18 år, der har et musikpotentiale, der svarer til konservatorieniveau samt en realistisk erhvervsmulighed for at beskæftige sig professionelt med musik efter endt uddannelse.

Normeret varighed1-2 år, forskole (frivilligt)
2-4 år, basisuddannelse
2 år, overbygningsuddannelse
LovgivningLov om Aktiv Socialpolitik § 46, kapitel 6
Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats § 32

Uddannelsen kræver en revalidering fra kommunen.
IndholdMusikprofilen er en anderledes konservatorie-uddannelse for personer med nedsat syn eller blindhed og udbydes i samarbejde mellem IBOS og Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole, SMKS, i Esbjerg. Basisuddannelsen foregår på IBOS, mens overbygningsuddannelsen foregår på SMKS.
Den studerende får mulighed for at beskæftige sig professionelt med egen musikproduktion eller med undervisning og pædagogik. Man kan desuden specialisere sig inden for både klassisk og rytmisk musik med fag som: Elektroakustisk musik (komposition, produktion), Musik og
psykisk udvikling, Musikpædagogik, Musik-journalistik, Arrangement og komposition. Alle undervisere er konservatorieuddannede med solid erfaring i at undervise personer med nedsat syn eller blindhed.
Optagelsesprøven foregår hvert år i København om foråret, mens optagelsesprøven til 2. modul af overbygningsuddannelsen i Esbjerg foregår i januar samme år, som overbygningsuddannelsen begynder i september. Vi anbefaler, at interesserede kontakter IBOS så tidligt som muligt forud for optagelsesprøverne.
Det er muligt at gå på en 1-2-årig forskole til Musikprofilen forud for optagelsesprøven, så den studerende kan afprøve sin interesse og kvalificere sig til Musikprofiluddannelsen.

Kontakt

Ditte Lise Juul Pedersen

Ditte Lise Juul Pedersen

Teamleder
Tlf.: 39 45 25 89

Hør musikprofilen

Tryk på linket nedenfor og hør studerende på Musikprofilen spille Rocking Around the Christmas Tree.

Hør IBOS' musikprofil spille Rocking around the Christmas Tree.