Om IBOS Massøruddannelse

Foto af en blind massør på IBOS massøruddannelse

Beskrivelse

IntroduktionBliv uddannet massør - det kan blive starten på en spændende og selvstændig karriere!

IBOS Massøruddannelse er målrettet mennesker med nedsat syn eller blindhed og har vist sig at være den helt rigtige vej for mange med nedsat syn, der nu er kommet i arbejde. 
målgruppePersoner med nedsat syn eller blindhed over 18 år.
normeret Uddannelsen varer 14 måneder på fuld tid.
lovgivning
  • Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats (LAB) § 91
  • Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats (LAB) § 142
VurderingsforløbMange nye studerende, og deres kommuner, har benyttet sig af muligheden for et vurderingsforløb på 3 måneder, inden kommunen og/eller den studerende forpligter sig til hele uddannelsen. Det er en af grundende til, at vi har en uddannelse med 0% frafald.
IndholdPå IBOS Massøruddannelse veksler undervisningen mellem praktisk træning, teori på små undervisningshold eller som enetimer, med brug af digitale hjælpemidler og taktile materialer. Studerende vil få en høj faglig viden og blive i stand til at udøve professionel massage. De vil også opnå en øget kropsforståelse gennem en teoretisk tilgang og få lov til at sætte sin viden i perspektiv rent praktisk.

På uddannelsen benytter vi taktile fremgange i form af fysiologiske og anatomiske modeller for at blive fortrolige med at mærke f.eks. nervecellerne og muskulatur ved brug af rigtige knogler og plastikmodeller.

Fokus på arbejdsmarkedet
På massøruddannelsen bliver alle studerende tilknyttet en af IBOS’ arbejdsmarkedskonsulenter, og det styrker mulighederne for at komme job.  


6 Unikke grunde til at vælge IBOSPå IBOS får du et solidt fundament som massør. Vi sørger bl.a. for:

  • Kvalificering til RAB-godkendelse: Minimum 660 timer i anatomi, fysiologi, sygdomslære, massage, psykologi, klinikvejledning, introduktion til alternative behandlingsformer og et førstehjælpskursus på 12 timer.
  • Undervisning i mobility og træningslære: Vi har stort fokus på at skabe en god grundstyrke, og fysisk bevidsthed ift. arbejdsstillinger og belastning, så man kan holde til arbejdet i mange år.
  • Adgang til Panuminstituttet: Den studerende får mulighed for at røre ved menneskers kropsdele i våd studiesal på Panum Instituttet. Det er den eneste massøruddannelse i Danmark, der har adgang til Panum, på lige fod med fysioterapeutuddannelserne. 
  • Etablering af to eksterne praktikforløb: Med hjælp fra vores arbejdsmarkedskonsulenter. Efter endt praktik bliver de fleste fastansat, enten på fuld tid eller i fleksjob.
  • Hjælp til studieteknikker og synsfaglige hjælpemidler: IBOS som hus har mange fagligheder og støtter op ved behov. 
  • Optager studerende fra hele landet: IBOS har en bo-afdeling, og alle studerende kan ved behov bo på IBOS under uddannelsen. 

Kontakt

Birtinna Jensen

Birtinna Jensen

Socialrådgiver
Tlf.: 39 45 23 15

Kontakt

Ronja Stephanie Schnell

Ronja Stephanie Schnell

Fysioterapeut
Tlf.: 39 45 23 51