IBOS' massører til DHL

Foto af IBOS massør Lykke på arbejde i Fælledparken

PÅ BRIKSEN I FÆLLEDPARKEN

På en af årets smukkeste sensommerdage satte et hold massører fra IBOS’ massøruddannelse briksene op i Fælledparken for at tilbyde gratis massage til deltagerne i verdens største motionsløb.

Der er kø foran det hvide telt. Mænd og kvinder med røde kinder og løbesko venter på at komme til. Ved de andre telte står folk i kø efter hotdogs og fadøl. Men her er det massage af de ømme muskler, der trækker. I teltet i Københavns Kommunes område ved det årlige motionsløb DHL Stafetten i Fælledparken tilbyder et hold massører fra massøruddannelsen på IBOS (Instituttet for Blinde og Svagsynede) nemlig gratis massage til deltagerne.
I køen står en flok kolleger fra hjemmeplejen på Amager. De har netop løbet 5 kilometer.
“Vi har tidligere haft en ordning med massage, men nu har vi kun en massagestol. Så det er et stykke tid siden, jeg har fået massage. Der er jo en del løft og vrid i mit arbejde, så jeg har for det meste ondt det ene eller andet sted,” siger Dennis Sørensen.
Hans kollega Anne-Louise Wulff satser på at få masseret benmusklerne:
“Jeg dyrker andre former for motion, men løber ikke normalt, så det kan da godt mærkes i benene,” siger hun, inden hun stiller Nike-skoene og lægger sig på briksen hos Christian Flemming Jensen.

TAKNEMMELIGE LØBERE

Christian er studerende på IBOS’ massøruddannelse, der er specielt rettet mod blinde og svagsynede. Uddannelsen indeholder massagefag, fysiologi, anatomi, sygdomslære og kommunikationsfag, og undervisningen er tilrettelagt med lydbøger, taktile undervisningsmaterialer og små hold. IBOS har uddannet blinde og svagsynede massører siden 2006.

“Det har været en hektisk dag, fordi vi har haft mange kroppe mellem hænderne på kort tid,” fortæller Christian senere i en kort spisepause. “Folk begyndte allerede at stille sig i kø, mens vi var ved at stille massagebriksene op, og så har der været travlt lige siden. Normalt har man jo længere forløb, men her har vi givet 10-15 minutter til hver person, for at så mange som muligt kunne komme til. Det gør, at man skal omstille sig hurtigt oppe i hovedet.”

Massørerne har hele dagen mærket en meget positiv respons på tilbuddet om gratis massage under DHL Stafetten.
“Folk har været ovenud glade og taknemmelige. Der var én, der slet ikke ville op igen, da vi var færdige,” griner Christian.

Også Lisbeth Nørregaard Wallgren, som er teamleder og underviser på massøruddannelsen, har nydt de mange positive reaktioner i Fælledparken:
“Der har virkelig været en god stemning, og vi har også forsøgt at gøre lidt reklame for vores massagetilbud. Vi kan jo høre, at det er noget af det, der er sparet væk mange steder på grund af krisen. Så det er vigtigt at få ud, at det faktisk ikke behøver at koste så meget at forkæle medarbejderne med en massageordning.”

GODE HÆNDER

IBOS har i alt fem massører med i Fælledparken under DHL Stafetten. To færdiguddannede, to studerende og en underviser.
Zofia Vork Andersen, som til daglig arbejder i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, er ved at snøre sine sko efter at have været under behandling hos Magd Joseph, en af de erfarne, færdiguddannede massører.
“Det var fantastisk,” siger hun og strækker sin krop. “Jeg har faktisk haft en diskusprolaps, som jeg kunne mærke igen efter løbeturen, så jeg har især fået masseret lænden.”

På grund af sine rygproblemer har Zofia Bork Andersen prøvet mange forskellige slags massage og mange forskellige massører. Hun mener ikke, at der er nogen generel forskel på, om massøren er blind eller seende.
“Naturligvis kan det være en fordel, at massøren ikke bliver distraheret af synsindtryk. Det gør sandsynligvis, at evnen til at mærke med hænderne bliver styrket. Men min opfattelse er, at massage er meget individuelt. Det handler om intuition, at have gode hænder. Det her var en fantastisk massage. Han har gode hænder. Men jeg har også fået god massage af seende, så jeg tror ikke, der er nogen generel forskel.”

Foto af mand, der nyder nakkemassage
Foto af massørstuderende Christian og teamleder for massøruddannelsen Lisbeth Nørregaard
Foto af kø foran massageteltet
Foto af to kvinder, der griner mens den ene får massage

 

Kontakt

Ronja Stephanie Schnell

Ronja Stephanie Schnell

Fysioterapeut
Tlf.: 39 45 23 51

Læs mere...

Du kan læse mere om IBOS' massøruddannelse her