NVDA - Lad os blive klogere sammen

foto af NVDA logo
NVDABeskrivelse
Målgruppe                             

Synsprofessionelle.

Varighed5 timer.

Tid og sted

 

Der kommer løbende nye kurser og datoer for afholdelse her på siden.

IBOS' specialister kommer også gerne ud i landet, når det passer jer. Henvend jer til Ole Guldberg på mailadressen FI3F@remove-this.kk.dk, hvis I er interesserede i et kursus.  
Formål og indhold

Kurset henvender sig til IT-teknikere og –undervisere, der i deres daglige arbejde har behov for at yde indsatser overfor borgere, der benytter et skærmlæserprogram som fx JAWS. Du vil få lejlighed til at arbejde med skærmlæseren NVDA med udgangspunkt i følgende områder:

 

  • Download og installation hhv. på computer og i flytbar udgave.
  • Brug af NVDA med diverse dansksprogede talesynteser.
  • Office-pakken herunder bl.a. læsning af Word-filer, navigation i dokumenter i overskrifter, lave stavekontrol, lave kolonne- og rækkeoverskrifter i tabeller samt berøre læsning af Excel-regneark.
  • Internet: Brug af hjemmesider med diverse browsere samt mail med Outlook og den indbyggede mailklient til Windows10 Windows Mail.
Efter kurset kan du

Arbejder du professionelt med borgere, der har behov for en skærmlæser som primær måde at benytte computeren, kan du på dette kursus stifte bekendskab med open source skærmlæseren NVDA.

 

Du får mulighed for at afprøve programmets forskellige faciliteter via arbejde med diverse programmer, som vi som professionelle skal installere eller undervise i som en stor del af vores arbejde. Du får også lejlighed til sammen med de øvrige deltagere at vurdere fordele og ulemper ved NVDA i netop dit daglige arbejde med brugere af skærmlæser.

FormUndervisningen vil primært foregå som en workshop med korte oplæg.
Medbring egen PC med Windows samt headset. Internetadgang kan kraftigt anbefales.

I din forberedelse kan du maksimere dit udbytte ved at kigge på den danske side om NVDA: www.nvda-brugergruppen.dk. Via linket kan du også hente NVDA.

Underviser er Ole Guldberg, IKT-konsulent, IBOS.
DeltagerantalMindst 5 deltagere, højst 7.
Praktisk info

Det er gratis at deltage. Forplejning er inkluderet. 

TilmeldingForegår her på IBOS' hjemmeside.

Kontakt

Ole Guldberg

Ole Guldberg

IKT-konsulent
Tlf.: 39 45 23 52