På vej til videregående uddannelse

Foto af en afganshat fra USA
På vej til Videregående uddannelseBeskrivelse
MålgruppeUnge med synshandicap, som enten er i ungdomsuddannelsernes afgangsklasser eller har afsluttet en ungdomsuddannelse. 

varighed2 dage.

Tid og StedKurset afholdes igen i 2021.

Formål og indholdFormålet er at du bliver afklaret i forhold til uddannelsesvalg samt får vejledning og rådgivning omkring de særlige ordninger, der er for kompensation i forhold til videregående uddannelse.

På kurset indkredser vi interesser og muligheder i forbindelse med dit uddannelsesvalg, både individuelt og i gruppen. På kurset kommer vi rundt om de uddannelsesmuligheder, der er, når kursisten har afsluttet sin ungdomsuddannelse. Muligheder, der spænder fra sabbatår over højskole til bl.a. professionshøjskole- eller universitetsuddannelser. Der kan også diskuteres muligheder for udlandsophold, og de særlige udfordringer ved at være i uddannelse som blind eller svagsynet. 

Kurset tager udgangspunkt i deltagernes ønsker og interesser og forsøger at give svar på alle de spørgsmål, og den usikkerhed man kan have. På kurset kommer der også Unge med synshandicap som er i uddannelse og fortæller om, hvordan de oplever uddannelsessituationen. Der bliver altså gode muligheder for diskussion, råd og tips.

Kurset er et supplement til den studievejledning, der bliver givet på det gymnasiale niveau.

Efter kurset har du Viden om unge med synshandicaps muligheder for uddannelse, og du vil nå nærmere en afklaring af dit uddannelsesvalg og have udarbejdet en plan for dine næste skridt henimod uddannelse eller sabbatår. Du vil have en viden om de kompenserende ordninger du kan drage brug af, og hvordan du griber ansøgningsproceduren an.
FormOplæg og workshops.

Undervisere er studievejleder Anne Bjørkmann og socialrådgiver Janny Reinhardt Lam, begge fra IBOS.

Praktisk InfoDet er gratis at deltage.

TilmeldingKurset afholdes igen i 2021. Tilmelding vil foregå her på siden.

Kontakt

Anne Bjørkmann

Anne Bjørkmann

Studievejleder
Tlf.: 39 45 23 63

Kontakt

Janny Reinhardt Lam

Janny Reinhardt Lam

Socialrådgiver
Tlf.: 39 45 23 19