MENTORPORTRÆT HARDY

”Det bedste ved mit arbejde er at lave musik med eleverne”

Jeg er født blind og uddannet Cand.mag. i musik og samfundsfag.

Uddannelsen

Jeg valgte min uddannelse ud fra mine interesser og havde en god studietid, både med det faglige og det sociale.

Jeg brugte nogle ekstra år på at tage min uddannelse, blandt andet fordi jeg på et tidspunkt holdt orlov, men også fordi jeg gennem hele min studietid, ved siden af at passe uddannelsen, arbejdede som musiker.

Vejen til jobbet

I dag arbejder jeg som musiklærer på Brønshøj skole samt ved rytmisk center i København. Før jeg startede i dette job, arbejdede jeg som informatør i Dansk Blindesamfund, som bladredaktør i Dansk Blindesamfunds Ungdom og som organist.

Jeg fik jobbet som lærer ved at svare på en jobannonce, og jeg skrev i ansøgningen om mit synshandicap. I forhold til at klare jobbet overvejede jeg, om jeg kunne holde styr på børnene som blind.

Mit job i dag

Jeg er ansat på ordinære vilkår. Jeg bruger PC til hverdag og har personlig assistance.

Jeg synes ikke, at der er noget i mit job, der er svært pga. mit synshandicap, og det betyder faktisk ingenting, hverken i mit daglige arbejde eller for samværet med mine kolleger. Jeg har heller aldrig haft problemer med at holde styr på børnene.

I mit arbejde gør jeg i høj grad brug af min uddannelse men også af mine erfaringer med at arbejde professionelt med musik. Jeg arbejder stadig som musiker ved siden af, at jeg er lærer i dag.

Det bedste ved jobbet er at lave musik med eleverne.

Mine råd om uddannelse og job

Det er efter min mening vigtigt at arbejde målrettet og være velforberedt.

I forhold til at vælge uddannelse og søge job gælder det om at være realistisk og samtidig lade være med at fokusere på sit synshandicap.