Uddannelse for massører

Blind massør masserer ryg på uddannelse
Massør Beskrivelse
IntroduktionTag en uddannelse som massør og kvalificer dig til at arbejde med
et fysisk håndværk i privat eller offentligt regi
MålgruppePersoner over 18 år med nedsat syn eller er blinde, som kan lide at arbejde fysisk med andre mennesker.
normeret varighed19 måneder på fuld tid.
lovgivningLov om Aktiv Socialpolitik § 46, kapitel 6
Lov om en Aktiv Beskæftigelsesindsats § 32
indholdMassøruddannelsen er særligt tilrettelagt for personer med et synshandicap. Uddannelsen veksler mellem praktisk træning og teori på små undervisningshold eller i enetimer og med brug af lydbøger og taktile materialer.

Uddannelsen rummer praktiske og kropslige fag som massage og bevægelse. Desuden har man teoretiske fag som anatomi, fysiologi, sygdomslære, klientkontakt, psykologi og kommunikation. 

Man skal forvente en del forberedelse som teorilæsning og mindre skriftlige opgaver, og der er flere skriftlige, mundtlige og praktiske eksaminer med ekstern censor.

Undervejs i uddannelsen er man flere gange i ekstern praktik på virksomheder med efterfølgende supervision, og uddannelsen afsluttes med et selvvalgt projekt.

IBOS samarbejder tæt med sammen-slutningen af Registrerede Alternative Behandlere (RAB), og en færdiguddannet massør fra IBOS er derfor fuldt parat til RAB-godkendelse.

Kontakt

Karina Berner-Magnusson

Karina Berner-Magnusson

Teamleder
Tlf.: 39 45 23 51

Hør podcast

Kasper er murer. Da han mistede synet i en ulykke måtte han finde nye muligheder i sit arbejdsliv. Nu er han nyuddannet massør. Og han har allerede fået et job. Vi talte med Kasper kort inden den sidste eksamen på IBOS' massøruddannelse. Lyt med og mød Kasper her!

  • Instituttet for Blinde og Svagsynede
  • Rymarksvej 1
  • 2900 Hellerup
  • 39 45 25 45
  • ibos@kk.dk
Logo af Københavns Kommune