Uddannelse for massører

Blind massør masserer ryg på uddannelse
Massør Beskrivelse
IntroduktionTag en uddannelse som massør og kvalificer dig til at arbejde med et fysisk håndværk i privat eller offentligt regi.

MålgruppePersoner over 18 år med nedsat syn eller er blinde, som kan lide at arbejde fysisk med andre mennesker.

normeret varighed14 måneder på fuld tid.

lovgivning
  • Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats (LAB) § 91
  • Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats (LAB) § 142
indholdMassøruddannelsen er særligt tilrettelagt for personer med et synshandicap. Uddannelsen veksler mellem praktisk træning og teori på små undervisningshold eller som enetimer og med brug af lydbøger og taktile materialer.

Uddannelsen rummer praktiske og kropslige fag som massage og bevægelse. Desuden har man teoretiske fag som anatomi, fysiologi, sygdomslære, klientkontakt, psykologi og kommunikation. 

Man skal forvente en del forberedelse som teorilæsning og mindre skriftlige opgaver, og der er flere skriftlige, mundtlige og praktiske eksaminer med ekstern censor.

Undervejs i uddannelsen er man flere gange i ekstern praktik på virksomheder med efterfølgende supervision, og uddannelsen afsluttes med et selvvalgt projekt.

IBOS samarbejder tæt med sammenslutningen af Registrerede Alternative Behandlere (RAB), og en færdiguddannet massør fra IBOS er derfor fuldt parat til RAB-godkendelse.

Kontakt

Birtinna Jensen

Birtinna Jensen

Socialrådgiver
Tlf.: 39 45 23 15

Kontakt

Ronja Stephanie Schnell

Ronja Stephanie Schnell

Fysioterapeut
Tlf.: 39 45 23 51

Hør podcast

Kasper er murer. Da han mistede synet i en ulykke måtte han finde nye muligheder i sit arbejdsliv. Nu er han nyuddannet massør. Og han har allerede fået et job. Vi talte med Kasper kort inden den sidste eksamen på IBOS' massøruddannelse. Lyt med og mød Kasper her!

Logo af Københavns Kommune