Pre-Employment Program online

PEP Online: Foto af en kvinde, der sidder foran en computer, hvor man se andre personer, der deltager i et online møde
Pre-Employment Program ONLINE, PEPBeskrivelse
introduktionFå mulighed for at analysere, udforske og styrke din indsats som jobsøgende med Pre-Employment Program Online - et digitalt jobsøgningsforløb der foregår på Microsoft Teams.  

målgruppeLedige jobsøgende med et synshandicap.

Tid & Sted

Der er pt. ikke nogen nye datoer, men send en mail til Lise.Plagborg@remove-this.kk.dk med titlen 'P.E.P venteliste', så sender vi en e-mail, når næste forløb er klar.  

indhold

Kunne du tænke dig at give din jobsøgning ny energi og bedre kvalitet? Ønsker du at blive bedre rustet til at gå ud og præsentere dig for en arbejdsgiver? På det internationalt anerkendte forløb Pre-Employment Program (P.E.P.) får du mulighed for, sammen med synspecialiserede fagfolk og ligestillede, at styrke de færdigheder, der skal til, når du har et synshandicap og skal søge job.

 

Du vil under forløbet arbejde med at:

 • Analysere hvad du har at tilbyde en arbejdsgiver (interesser, færdigheder, værdier og arbejdsrelateret personlighed).
 • Udforske hvilke ledige jobs, der matcher dine styrker og kvalifikationer.
 • Forstå hvilke ressourcer, du kan trække på for at finde og sikre ansættelse.
 • Øve dig i jobsøgning, præsentation til interview og få respons i trygge rammer.
 • Bestemme dig for, hvordan du vil håndtere handicaprelaterede emner, såsom hvor og hvornår du vælger at informere om dit synstab.
 • Hvordan du forhører dig positivt om mulighed for kompenserende tiltag og tilpasning af jobbet og hvordan du gør et fordelagtigt indtryk på en seende interviewer, når du ikke selv kan læse kropssprog og ansigtsudtryk.
 • Lære at styre din tid og ressourcer under jobsøgningen mhp. at maksimere din effektivitet og effekt.
 • Få ny indsigt og perspektiver ved at teste dine færdigheder i et jobinterview med en arbejdsgiver.
Pre-Employment Program er et kursusforløb udarbejdet af Karen Wolffe, der er en anerkendt international ekspert i karrierevejledning og rådgivning til personer med synshandicap. I dette forløb tester IBOS det velafprøvede forløb i en online-version.

STAR har bevilget midler til, at IBOS kan tilbyde Pre-Employment Program på dansk.

Efter forløbet har du?Fået de nødvendige færdigheder og værktøjer til at komme i job; 
 • Du har styrket din evne til at formidle dit synhandicap og dine kvalifikationer til en arbejdsgiver.
 • Du har fået afklaring i forhold til hvilke job du skal søge.
 • Du har styrket din evne til at planlægge jobsøgningen, skrive ansøgninger og gå til samtale.  
 • Du har en større selvindsigt i, hvordan du virker på andre i jobsøgningssituationer
 • Du har en komplet og skærpet personlig portefolio til din videre jobsøgning
FORM

Du deltager virtuelt via Microsoft Teams hver mandag og onsdag. Fra klokken 8.30 - 12.00 vil undervisningen bestå af oplæg, øvelser og dialog. Du vil være sammen med andre med lignende udfordringer, så I kan inspirere, debattere og udveksle strategier med hinanden.

Efter frokost fra 12.00-15.30 vil du løse opgaver alene eller i virtuelle grupper, og der er mulighed for at få én til én sparring på opgaverne med underviserne. Der må i forløbet påregnes tid til opgaver imellem undervisningsdagene. I Uge 48 er der selvstudium og der vil være opgaver, som du skal løse med brug af én til én sparring.

Praktisk info

Forløbet Pre-Employment Program Online er gratis, men du skal være fortrolig i brugen af computer og internet og være indstillet på, at alle møder foregår via Teams. Du skal kunne løse opgaver elektronisk, indgå i gruppearbejde via virtuelle møder og aflevere dine opgaver via IBOS' e-læringsplatform.

Ansøgning om optagelseDer er pt. ikke nogen nye datoer, men send en mail til Lise.Plagborg@remove-this.kk.dk med titlen 'P.E.P venteliste', så sender vi en e-mail, når næste forløb er klar.


Pre-Employment Program tidligere omtalt PEP.

 

 

Kontakt

Lise Plagborg

Lise Plagborg

Specialkonsulent
Tlf.: 39 45 25 65

P.E.P - rapport

Rapport med resultater og erfaringer fra Projekt P.E.P, Et Pre-Employment Programme for mennesker med synshandicap, der forløb fra 2017 - 2020. 

Link til afslutningsrapport om projektets dokumenterede resultater og læring

Vidste du at?

83% af tidligere deltagere vurderer, at jobsøgningsforløbet Pre-Employment Program var "fremragende - lige hvad jeg havde brug for".


I denne podcast kan du høre kort om Pre-Employment Program-forløbet på IBOS og møde to af de første deltagere, Mie og Natalia, der fortæller, hvad de har fået ud af at deltage.

Lyt til podcasten om Pre-Employment Program her