Word-overskrifter gør dine tekster nemmere at bruge og overskue


Ved at markere overskrifter med de indbyggede typografier i din tekst i Word, får du mange ting foræret. For eksempel bliver det en smal sag at lave en indholdsfortegnelse, uden at skulle bekymre dig om korrekt angivelse af sidetal.

Samtidig får du mulighed for hurtigt at springe imellem de enkelte dele af din tekst. Det bliver muligt, fordi Word selv genkender overskrifterne og forstår at bevæge sig direkte fra den ene til den anden, uden at du behøver køre igennem hele den mellemliggende tekst.

Word har standardindstillinger med forskellige niveauer for overskrifter, sådan at du kan rangordne overskrifterne og dermed dine afsnit i teksten. De hedder typisk niveau 1, niveau 2 (som er lavere) og så videre. Eller overskrift 1, overskrift 2 og så videre.

Genvejstasten Alt+Shift+Pil til Venstre eller Pil til Højre er din hjælper, når du skal lave overskrifter, hvis du bruger Word 2010 eller 2013.

Her et forslag til en fremgangsmåde:

  1. Brug dine sædvanlige tastaturgenveje til at flytte dig igennem teksten hen til den overskrift, du ønsker at give fx overskriftstypografi på niveau 1.
  2. Flyt til begyndelsen af linjen.
  3. Tryk nu Alt+Shift+Pil Venstre eller Højre til du hører eller ser overskrift 1. Og sagen er klaret.

Da typografier virker på den aktuelle linje, behøver du ikke at markere teksten først. Det virker, blot du står i begyndelsen af linjen.

Kommentarer:

René H. Nielsen kommenterede den 21.05.2014

Genialt trick

Tak for smart måde at lave overskrifter på. Kom gerne med mere.

Hej René. Tak for din pæne kommentar. Der er flere af den slags småtricks i støbeskeen, Men kom gerne med ønsker til emner. Hilsen Daniel

Lene Hansen kommenterede den 23.05.2014

Glæde

Glæder jeg mig sindsygt meget til at afprøve i min opgave jeg er ved at skrive.... Juhu

Send en kommentar:

entryid
blogid
proved

Din kommentar bliver synlig efter godkendelse

 

Blogger

Daniel Gartman

Daniel Gartman er IKT-konsulent på IBOS.

RSS Feed

Få alle blogindlæg som RSS Feed her

Logo af Københavns Kommune