Synstolkning til popcornene: Se Biers nye film, "En chance til"


Det er meget sandsynligt, at du har hørt om Susanne Biers nye film, 'En chance til', men har du set den?

Selvom der normalt er mørkt i en biografsal, har mennesker med blindhed og svagt syn ikke kunnet få en så rig en filmoplevelse som andre. Hvad sker der for eksempel under en biljagt, hvor bremserne hviner, kvinderne skriger og mændende bander?

Nu har du mulighed for at følge med i, hvad der sker på alle de tidspunkter i filmen, hvor der intet siges. Du kan få fortalt, hvad personerne har på, hvordan de stirrer på hinanden, hvem der kysser på hvem og ud fra det selv slutte dig til, hvorfor der intet siges.

'En chance til' har lige haft præmiere over hele landet, og på torsdag den 22. får den premiere igen - nu med synstolkning. Sammen med popcornene og sodavanden kan du tage et lydspor med på din mobiltelefon eller din tablet, hvor du kan høre synstolkningen i dit eget headset.

Synstolkningen bliver lagt på app'en MovieReading. Den downloades gratis i App Store til iPhone eller i Google Play til Android.

App'en er ganske let at bruge: Under fanebladet 'Market' vælger du, hvilken film du ønsker at se med synstolkning og downloader lydsporet. Det kan anbefales at downloade lydsporet inden, du går i biografen, så du er sikker på at have en stabil netværksforbindelse.

Når du er kommet i biografen, går du ind under fanebladet 'My movies' og vælger den relevante film og trykker ok. Telefonen lytter i et par sekunder til filmens lydspor for at synkronisere synstolkningen med filmens handling.

Du kan finde en udførlig guide i appen eller på MovieReadings hjemmeside på dette link.

Thomas Vinterbergs film 'En mand kommer hjem' var den første, danske film, som blev produceret med synstolkning. Det var i 2007.

Se forfilm til 'En chance til' på dette link.

Læs om 'En chance til' hos Det Danske Filminstitut på dette link.

 

 

 

Send en kommentar:

entryid
blogid
proved

Din kommentar bliver synlig efter godkendelse

 

Blogger

Daniel Gartman

Daniel Gartman er IKT-konsulent på IBOS.

RSS Feed

Få alle blogindlæg som RSS Feed her

Logo af Københavns Kommune