Splinterny teknologi


 

 

Kan et stykke træ gøre en forskel i arbejdslivet og hverdagen med synshandicap? Ja, det kan det. IBOS' eksperter har lånt IKT-bloggen og gæsteskriver her om en håndfuld spændende nyheder – fra multimaskiner til lavteknologi. 

Praktisk kombination af lup og CCTV

Traveller HD er en læsetablet, der kan beskrives som en mellemting mellem en elektronisk lup og et CCTV. Den er mindre end almindelige CCTV’er, fordi den ikke har det store XY-bord. Derfor vil den sikkert være mere spiselig for arbejdspladser, hvor størrelse og design har betydning. Den er tilpas lille til at man kan tage den med sig, ligesom man kan bruge den, når man sidder i sofaen eller måske endda i toget. Samtidig er skærmen 13,3” og altså stor nok til, at man kan læse en hel sætning af gangen – dog naturligvis afhængig af, hvor kraftig en synsnedsættelse, man har.
Prisen er kr. 19.500 + moms.
Traveller er produceret af firmaet Optelec. Den danske forhandler af Traveller HD er ITECH, som du finder ved at bruge dette link.
 

 

 

 

Ny scanner med mange funktioner

Eye-Pal Ace Plus er en læsemaskine med ekstra funktioner. Den kan læse tekster højt, samtidig med at de vises forstørret, og den har ind-bygget kamera, internet og e-mail. Skærmen er på 10” og har anti-genskins LED-lys.
Prisen er kr. 16.875.
Eye-Pal Ace Plus er produceret af Freedom Scientific. Eye-Pal Ace Plus forhandles i Danmark af Instrulog, som du finder ved at bruge dette link.

 

 


Gør din smartphone til elektronisk lup

Her kommer ’kigkassen’, der gør det lige så nemt at bruge en android-telefon som elektronisk lup, som det i nogen tid har været at bruge en iPhone. Man installerer en app og lægger telefonen i holderen, som skal stå ovenpå den tekst, man vil have forstørret.
Holderen er produceret af Blindshell. Prisen er 35 euro, altså cirka kr. 260. Der er foreløbig ingen dansk forhandler. Kontakt firmaet Blindshell på email order(at)remove-this.blindshell.com for at købe. Du kan læse mere om holderen på Blindshells hjemmeside, som du finder på dette link.




 

Smart, lille multimaskine

Blaze EZ smart, lille multimaskine til bøger, musik, podcasts og mere. Scanneren og tekstgenkenderen er ’intelligente’ til, så de kan forstå små skriftstørrelser og skævt placeret tekst. Blaze EZ læser højt af scannede dokumenter eller e-bøger. Den har indbygget wifi og bluetooth og kan søge og downloade bøger, også fra danske NOTA. E-bogslæseren kan håndtere mange formater. Den lille maskine har flere andre funktioner, fx en farvetester, så der er hjælp at hente, hvis hue og vanter skal matche.
Prisen er kr. 4.500 + moms.
Blaze EZ er produceret at HIMS. Dansk forhandler af Blaze EZ er LVI, som du finder på dette link.
 


Op og stå med iPad'en

iStandUp er 100 procent lavteknologi, som gør livet med højteknologi nemmere. Det lille træstykke holder fast i iPad'en, så den står op eller nærmest ligger ned, afhængig af, hvilken læseafstand man har brug for eller bedst kan lide. Hvis man vælger udgaven af metal, kan den også bruges som oplukker (smiler).
Prisen er 25 euro, altså cirka kr. 190.
Produceret af Von Jetzt. iStandUp sælges online af Logic Keyboard, som du finder på dette link. Eller køb iStandUp direkte fra producenten, som du finder på dette link.

 

Send en kommentar:

entryid
blogid
proved

Din kommentar bliver synlig efter godkendelse

 
Logo af Københavns Kommune