Vibrationer fortæller hvad klokken er


Bzzz, bzzz, bzzzzzz. Klokken er 14.45, og det kan man mærke, hvis man tager det nyeste vibrationsur i hånden. Det digitale ur er udviklet til mennesker med døvblindhed og andre, der gerne vil have en diskret tidsangivelse, og det hedder MeteorWatch.

Tiden angives ved, at man i rækkefølge trykker let på de tre, små, blanke knapper på indersiden af uret. Som svar får man en kort vibration for 1 eller en lang for 5. Den første knap angiver tiden i timer, den næste i ti-minutter, og den sidste i minutter. Også indstilling af uret foregår med de tre knapper.

Nu skrev jeg, at uret er tiltænkt mennesker, som har både nedsat syn og nedsat hørelse. Men det kan også være et godt alternativ til et talende ur, fordi man kan tjekke tiden helt diskret. Eller man kan svøbe uret i plastfilm eller lignende, hvis man bruger det i et vådt eller snavset miljø. Den slags fungerer som bekendt ikke med et punktur.

MeteorWatch er et af tre modeller fra det schweiziske firma Alexandra Vision. Det fås i sort, rød og blå plastik, og det ligger godt i hånden. Uret har 12-timersvisning, så man skal selv holde øje med, om klokken er fx 14 om eftermiddagen eller 02 om natten.

I Danmark forhandles uret af Butik KIK, som du finder frem til på dette link. Og af Hjælpemidler for Handicappede, som du kommer til på dette link.

Du kan læse mere om uret på Alexandra Visions hjemmeside, som du kommer til via dette link.

Send en kommentar:

entryid
blogid
proved

Din kommentar bliver synlig efter godkendelse

 

Blogger

Birgit Christensen

Birgit Christensen er IKT-konsulent og leder af hjælpemiddeludstillingen på IBOS.

RSS Feed

Få alle blogindlæg som RSS Feed her

Logo af Københavns Kommune