Hjælp til kragetæerne med iPad Pro

Foto af hånd med Apple Pencil

iPad Pro er en større udgave af iPad'en, og netop størrelsen giver nogle oplagte fordele.

Skærmen er på 12,9 tommer. Det er 33 procent mere end på en 'gammel' iPad. Den større skærm gør, at tekst og ikoner er større og lettere at læse, så er man vant til at bruge forstørrelse, så vil iPad Pro minimere behovet.

iPad Pro sælges samtidig med en ny pen, Apple Pencil, til at skrive på skærmen. Det er ikke noget nyt, at man kan bruge en pen med sin iPad, men der er lagt større vægt på det med iPad Pro, måske fordi skærmens størrelse lægger mere op til tegnestreger. Den nye Apple Pencil er tryk- og tiltfølsom, så man kan tegne blødt og hårdt og skravere.

Håndskrift bliver digital tekst

Har man ikke en Leonardo da Vinci i maven, har Apple Pencil andet at byde på. Den kan anvendes til at skrive håndskrift skærmen, som så kan konverteres til digital tekst. 

Konvertering af håndskrift kræver en særlig app. Jeg har testet med app'en WritePad. 

Min første udfordring var, at jeg havde behov for at lægge min hånd på skærmen, mens jeg skrev, for at skriften blev pæn, og fordi det var mindst trættende i længden. På den måde fik jeg sat en masse streger og prikker med min hånd, mens jeg skrev. Den stakkels app forsøgte med største iver at tyde det til meningsfuld tekst, men det lykkedes selvfølgelig ikke.

App'en WritePad giver mulighed for, at skærmen kan dækkes halvt til, så den nederste del ikke responderer på, at hånden hviler der. Det virker bedre, men så har man problemet med, at den øverste halvdel af skærmen hurtigt bliver fyldt med tekst, så overblikket ryger. 

En anden mulighed i WritePad er at bruge et inputfelt nederst på skærmen, der hvor tastaturet plejer at være. Det giver mere overblik, men til gengæld mindre plads at skrive på.

Uanset hvilken metode man bruger til at skrive håndskrift på skærmen, er min oplevelse, at mine kragetæer skulle rettes en del ud, for at jeg ikke fik for meget efterredigering, der så alligevel kræver, at tastaturet findes frem på skærmen. 

Jeg følte, at min håndskrivning blev langsommere og mere usikker, da det ikke kun var mig der skulle kunne læse det, men også WritePad.

Størrelsen har en pris

iPad Pros store fordel er selvfølgelig størrelsen. Men den er ikke 'gratis'. 

Den vejer 710 gram, hvilket er 62 procent mere end en almindelig iPad. Det gør, at man hurtigere bliver træt, hvis man skal bruge den uden et bord.

Prisen er også 'tung'. Den mindste iPad Pro har 64 GB lagerplads koster 6.999 kroner. Oven i den pris skal man lægge kr. 892 for Apple Pencil'en. Til sammenligning koster den billigste iPad Air 2 med 16 GB lagerplads kr. 3.799 kr. 

Fordele og ulemper

Er iPad Pro så noget for dig? Se det er et godt spørgsmål. Den større skærm er en fordel for mennesker med nedsat syn, der bruger iPad med forstørrelse, da der skal forstørres mindre. 

Er du derimod VoiceOver-bruger, og bruger du kun iPad med skærmlæser, vil den tungere iPad gøre anvendeligheden mindre.

Fakta om iPad Pro

  • Skærmstørrelse: 12,9 tommer.
  • Vægt: 710 gram.
  • Pris: Kr. 6.999 for den mindste med 64 GB lagerplads. Dertil kr. 829 for en Apple Pencil.

Prøv hos IBOS

Overvejer du om iPad Pro er noget for dig, er du meget velkommen til at tage kontakt til os her på IBOS, så du kan prøve den af. Du kan skrive til hjælpemiddeludstillingen på email hjmu@ibos.dk.

Send en kommentar:

entryid
blogid
proved

Din kommentar bliver synlig efter godkendelse

 

Blogger

Kenneth Hartmann

Kenneth Hartmann er IKT-konsulent på IBOS.

RSS Feed

Få alle blogindlæg som RSS Feed her

Logo af Københavns Kommune