Er der en matematiklærer til stede ...?


I dag var endnu god dag i Hjælpemiddeludstillingen på IBOS – smiler. Papkasser fra fjerne lokationer dryssede ind ad døren til kontoret i en lind strøm. En af dem var den længe ventede TI84 Plus talende grafiske lommeregner fra American Printing House i USA (du får American Printing House for the Blinds hjemmeside ved at bruge dette link) American Printing House. Mine kollegaer Daniel Gartmann og Michael Christensen havde set en prototype på CSUN-konferencen i San Diego i 2013, og i forbindelse med årets CSUN blev den færdige udgave så lanceret.

Lommeregneren er en TI84 Plus fra Texas Instruments, monteret sammen med et talemodul. Taleenheden gør det muligt for personer, der udelukkende bruger tale, at brugeen avanceret lommeregner. Den er på engelsk, og det kan måske være en udfordring for nogle, men jeg tror, at fordelene i mange tilfælde vil overskygge de eventuelle sproglige vanskeligheder.

Hvis man bor udenfor USA skal man handle direkte med producenten, Orbit Research – og selvom jeg ikke vil sige, bestillingen gled som smurt, så fik vi til sidst ordnet betalingen, og i dag dukkede den så op. Nu skal den afprøves, så vi er klar til at rådgive de nye studerende efter sommerferien – og heldigvis for mig har jeg dygtige, matematikkyndige kollegaer der står parat. For en ting er at skaffe hjælpemidler hjem fra hele verden, noget andet er at få dem afprøvet af specialister. Og matematik er altså ikke lige mit speciale – smiler.

På dette link kommer du til hjemmesiden for Orbit Research, som er specialister i produkter til mennesker med handikap.
På dette link kommer du til Orbit Researchs omtale af TI84.

Send en kommentar:

entryid
blogid
proved

Din kommentar bliver synlig efter godkendelse

 

Blogger

Birgit Christensen

Birgit Christensen er IKT-konsulent og leder af hjælpemiddeludstillingen på IBOS.

RSS Feed

Få alle blogindlæg som RSS Feed her

Logo af Københavns Kommune