Birgit Christensen

Foto af blogger Birgit Christensen

Jeg hedder Birgit Christensen og er uddannet arkitekt med speciale i visuel kommunikation. Siden min studietid har jeg interesseret mig for tilgængelighed, hjælpemidler og teknologi. Det er også mit arbejde her på IBOS - Instituttet for Blinde og Svagsynede, hvor jeg siden 2007 har været IKT-konsulent og nu også arbejder som leder af IBOS' hjælpemiddeludstilling.

De senere år har Apples mobile enheder og deres mange muligheder for synstilgængelighed fyldt meget i mit arbejdsliv. Samtidig tager jeg på opdagelsesrejse for at finde muligheder for mennesker med synsnedsættelse i de mange apps, og jeg samarbejder med app-udbydere om at forbedre tilgængeligheden.

Hjælpemiddeludstillingen på IBOS er fyldt med gode - og enkelte tvivlsomme (smiler) - hjælpemidler, og det at finde dét nye, taktile ur eller dén gode e-bogslæser holder mig til ilden.

Jeg drømmer om, at flere hjælpemidler kan laves i LEGO, og at LEGO i det hele taget på alle mulige måder kunne kombineres med mit arbejde. Og så må jeg indrømme, at jeg har taget min del af ømme skuldre på grund af for megen surfen på mobile platforme.

Tilbage til oversigten

Logo af Københavns Kommune