Gratis rådgivning om IKT

Informations- og kommunikationsteknologi (IKT) er en uvurderlig hjælp for borgere med blindhed og svagt syn. De rette hjælpemidler og de rette færdigheder i brug af hjælpemidlerne er afgørende for, om en borger kan genoptage eller forsætte et aktivt liv og arbejdsliv på trods af svagt eller intet syn.

IBOS' rådgivning i IKT er gratis for borgere med blindhed og svagt syn og ansatte på for eksempel jobcentre, skoler og i kommuner.

Foto af bloggerne Daniel og Birgit

Eksperterne Birgit Christensen og Daniel Gartmann blogger om informations- og kommunikations-teknologi (IKT). Læs deres indlæg om software og apps, få vejledninger og ny viden - og skriv dine kommentarer og spørgsmål.

Mand med iPhone

IBOS' IKT-rådgivning er en gratis ydelse, som borgere med blindhed og svagt syn kan gøre brug af i forhold til deres arbejde. IKT-eksperterne rådgiver også fx jobcentre og og kommuner.

Foto af IKT eksperterne

Mangler du et godt råd eller svar på et spørgsmål, eller er du på jagt efter den nyeste viden på IKT-området, så kan du her finde lige den ekspert, der kan hjælpe dig. IBOS' medarbejdere rådgiver personer med synshandikap, pårørende, vejledere på jobcentre og i kommuner og andre.

Foto af IKT-konsulent Bo Alstrup.

Ingeniør Bo Alstrup spørger og spørger, når han skal analysere en borgers IKT-behov. Kun på den måde kan IKT-konsulenten finde den løsning, som gør borgeren i stand til at arbejde eller studere.

Foto af IBOS app og e-læsningsekspert

IBOS' ekspert i apps og iBeacon-teknologien tjekker nye produkter for at sikre digital tilgængelighed og inklusion.

Foto af Tine kommunikationslære

Send en sms, tjek Rejseplanen eller ring til tandlægen. Mange gøremål er lette med en iPhone i hånden, men uden syn bliver det kompliceret. Kommunikationslærer Tine Hansen forvandler det komplicerede til nye muligheder og vaner.

Foto af IBOS EDB-tekniker

Når tilgængeligheden i et computerprogram går i hårdknude, tager IBOS' EDB-tekniker Bent Børgesen fat. Han tjekker alle detaljer og stopper først, når løsningen er fundet og passer til den enkeltes syn, job og privatliv.

IKT-livline

IBOS’ IKT-eksperter er til for dig - og det er gratis at bruge deres ekspertise. Ring eller skriv med dine spørgsmål og få svar fra de højt specialiserede eksperter.

Telefon: 39 45 25 45
Send en e-mail til vores livline ved at trykke her!

Læs mere om IKT-eksperterne på IBOS

Logo af Københavns Kommune