Sommercamp 2018: 'Man føler sig aldrig alene'

Deltagerne laver morgenaktivitet på IBOS' forplads

En god uge er skudt i gang. En uge, hvor 38 unge med synshandicap i alderen 16 til 22 år fra hele landet er på sommercamp på IBOS. Ugen byder på masser af aktiviteter. Malene Veggerby, Nicki Brøndum, Cecilie Fuglsang og Mikkel Enok Pedersen er nogle af de unge, der får gode oplevelser med i bagagen og møder nye såvel som gamle venner.

IBOS’ mødelokaler er forvandlet til sovesale og IBOS’ inde- og udearealer vrimler med glade og forventningsfulde unge. De unge har et pakket program med mange forskellige aktiviteter, fx kanalrundfart, en tur i Kongens Have, discofest, konkurrencer og meget andet. Men der er også tid til at de unge bare kan være sammen, hygge, grine og flirte. Her, onsdag morgen, står de unge samlet i IBOS’ forhal, hvor der bliver uddelt lommepenge inden dagens strøgtur.

Sjove forlystelser og personlig udvikling

- Jeg synes, det er sjovt og dejligt at være på sommercamp. At tage i Tivoli er en fremragende idé. Jeg har glædet mig til at prøve forlystelser. Jeg prøvede ’Det Gyldne Tårn’. Det kunne mærkes i maven, fortæller 19-årige Nicki Brøndum. Også 23-årige Malene Veggerby har set frem til netop dette:

- Det jeg har glædet mig mest til, det var Tivoli-turen i går. Det var sjovt. Vi prøvede en masse forskellige ting. Og bagefter tog vi ud og spise på Jensens Bøfhus.

21-årige Cecilie Fuglsang var på sommercamp sidste år og fremhæver, hvorfor hun kom igen i år:

- Jeg synes, at IBOS’ sommercamp er godt planlagt. Der er altid nogle aktiviteter, man kan være med til. Man føler sig aldrig alene, fordi der bliver sørget for, man altid har noget at lave og nogen at være sammen med. Så selvom nogen kan være lidt indelukket og have svært ved det sociale pga. synet, så bliver folk hjulpet til at komme ud af deres boble. Sådan havde jeg det selv på et tidspunkt. Og jeg er rigtig taknemmelig for at have fået mulighed for at udvikle mig her og på andre kurser. Her kan man møde andre med samme udfordringer, som kan give gode råd. Det udvikler man sig meget af på rigtig kort tid.

Glæden ved at gense gamle venner og få nye venskaber

Sociale aktiviteter og venskaber fylder ofte meget for deltagerne. Både gensynet med gode venner og mødet med nye. Sådan er det for Cecilie Fuglsang:

- Det jeg har glædet mig mest til, det er, at se alle de gamle venner, jeg har kendt siden, jeg har var helt lille. For jeg kender mange tilbage fra Refnæs. Der er mennesker, jeg har kendt, siden jeg var 7 år. Det er fantastisk at møde nogen, man har kendt hele livet og bare kunne for lov at være sig selv.

Også Mikkel Enok Pedersen på 20 år er på sommercamp for at gense sine venner:

- Jeg er her for tredje år. For at møde de gamle venner, man ikke ser ofte. Fx dem, der kommer fra Fyn og Jylland. Det er altid dejligt. Vi har det jo sjovt sammen. Og det er også altid fedt at møde nye mennesker. Alle bliver sat i en gruppe, som du er meget sammen med, arbejder med og snakker med. Det kan godt være, det er personer, du ikke kender i forvejen, men så får du relationer til dem. Det er fedt at få nye venner på den måde og lave ting sammen.

Ønsket om at være sammen med ligesindede fylder ofte også hos de unge:

- Jeg er med, fordi jeg har lyst til at møde andre med synshandicap. Det er ret overvældende, fordi der er mange mennesker, man ikke kender, men samtidig er det fedt, fordi alle er i samme båd. Det betyder, at alle har det på samme måde og man kan snakke om syn på en helt anden måde, end man kan med normalt seende. Alle ved, hvordan man har det, fortæller Malene Veggerby

IBOS’ sommercamp blev støttet af Dansk Blindesamfund.

Kontakt

Tina Tranberg

Tina Tranberg

Stabsmedarbejder

Læs mere

Her kan du læse artikler om tidligere års sommercamps:

Læs om sommercamp 2018
Læs om sommercamp 2017
Læs om sommercamp 2016 

Logo af Københavns Kommune