Sommercamp 2016

Unge, der nyder sommervejret og hinandens selskab.

Igen i år var der rift om pladserne til IBOS sommercamp. I år deltog 49 unge, der alle var klar til fem dage med masser af aktiviteter og gode oplevelser.


Er man først én gang begyndt sin sommerferie på IBOS sommercamp, bliver det ofte en tradition at vende tilbage, indtil man fylder 22 år og falder for aldersgrænsen. På sommercampen møder unge blinde og svagsynede ligesindede fra hele landet. Sommercampen er blevet et samlingssted, hvor unge med synshandicap spiser sammen, hænger ud, snakker, hører musik, danser og tager på udflugter.

Forklaringen er det unikke sociale fællesskab, som opstår, når unge fra hele landet tilbringer fem dage sammen med et program, som både har planlagte rammer og frihed under ansvar.

Ansvarlig for sommercampen, Sofie Petersen, mener, at når de unge får lov til at være mere selvstændige og bliver behandlet som voksne, får de en helt anden selvtillid:

”De unge udvikler sig og får et nyt gå-på-mod i takt med, at de møder de udfordringer, der er i det ukendte. De deltagere, som er gengangere, er gode til at løfte humøret og stemningen i forhold til de nye. Så når de nye kommer igen året efter, har de mere selvtillid og udviser en kampånd i forhold til alt det, vi har planlagt i ugens løb.”

Pokémon Go var årets hit

Med enkeltinklusionen af blinde og svagsynede har børn og unge med nedsat syn i dag sværere ved at møde andre med lignende udfordringer end tidligere. For mange stærkt svagsynede og blinde er dét at etablere og fastholde sociale relationer en udfordring, og mange føler sig ensomme, især i ungdomsårene, hvor identiteten er særligt sårbar. Sommercampen er et frirum, hvor aktiviteterne er tilrettelagt, så de unge kan koncentrere sig om at deltage i det sociale fællesskab.

Thomas fra Esbjerg var i år den første til at tilmelde sig campen, og han blev glad, da campen i år bød på besøg på Comedy Zoo: ”Jeg glæder mig til det hele, men Comedy Zoo stod højt på ønskelisten, da jeg tilmeldte mig. På Comedy Zoo møder vi nogle af landets sjoveste komikere, og det er virkelig altid sjovt.”

Udover de planlagte aktiviteter, som Comedy Zoo, shoppetur på Strøget, en dag på Bakken og fest på Instituttet, er de unge dygtige til også at stable egne arrangementer på benene, såsom spilleaftener og andre sociale aktiviteter, fortæller Sofie Petersen.

”Pokémon Go var det store hit i år, både blandt medarbejdere og de unge. Der var en stor flok, som gik på Pokémon-jagt, og det var en stor succes!”

”Det, som betyder meget for mig, er det sociale. Det er virkelig fedt, at vi har mulighed for at mødes med venner fra hele landet. Det er jo ikke så tit, det sker,” fortæller Sofie Wendel Nielsen, der er med for tredje gang.

”Om mandagen er der mange, som ikke kender nogen som helst. Når fredagen så kommer, og vi har afslutningsaften, har alle fået nye bekendtskaber og venner for livet.”

IBOS' sommercamp blev i 2016 holdt for 14. gang. Årets sommercamp blev støttet af Dansk Blindesamfund og TrygFonden. 

Kontakt

Tina Tranberg

Tina Tranberg

Stabsmedarbejder

Læs mere

Her kan du læse artikler om tidligere års sommercamps:

Læs om sommercamp 2018
Læs om sommercamp 2017
Læs om sommercamp 2016 

Logo af Københavns Kommune