Podcast fra IBOS

På denne side kan du finde podcastkurser til forældre, der har et barn med synshandicap. Hver podcast omhandler et nyt tema i den unges liv og har en varighed på ca. 30 min. Du får både viden, gode råd og øvelser. IBOS laver 12 podcast som bliver uploadet løbende på siden.

IBOS laver kurserne i samarbejde med Synscenter Refsnæs og Foreningen af forældre til blinde og svagsynede.

To unge går sammen

I denne podcast giver IBOS' psykolog Maria Krøl dig viden, gode råd og øvelser i forhold til temaet sociale kompetencer i ungdomslivet. Maria Krøl fortæller fx om nonverbal kommunikation, visuel feedback, opmærksomhedspunkter og hvordan venskaber ændrer sig i teenageårene. Lyt med uanset om du er forælder eller ung med synshandicap.

Podcast: Podcastkursus til forældre #01 - Sociale kompetencer 

Cykel

I denne podcast giver IBOS' psykolog Elsebeth Mortensen og synskonsulent Henrik Persson dig viden og gode råd i forhold til temaet fritidsaktiviteter og fritidsjobs. De kommer fx ind på: Hvorfor man skal have et fritidsjob og gå til fritidsaktiviteter, hvilke jobs kan man varetage, vigtigheden af sociale relationer i forhold til arbejdsliv og foreningsliv og meget mere. Derudover møder du Methap, der er synshandicappet. Hun deler sine erfaringer med at gå til judo og andet spændende. Lyt med uanset om du er forælder eller ung med synshandicap.

Podcast: Podcastkursus til forældre #03 - Fritidsjobs og fritidsaktiviteter

Ikon af voksen kvinde og voksen mand

I denne podcast giver IBOS' psykolog Maria Krøl dig viden, gode råd og øvelser i forhold til temaet overgangen til det tidlige voksenliv. Fx de udfordringer man kan opleve i det tidlige voksenliv, hvordan kravene ændrer sig i forhold til større selvstændighed, voksne relationer og meget mere. Lyt med uanset om du er forælder eller ung med synshandicap.

Podcast: Podcastkursus til forældre #05 - Overgangen til det tidlige voksenliv

Bærbar PC

IBOS' studievejleder Isabelle Simone Genevey og IKT-konsulent Michael Christensen giver viden og gode råd i forbindelse med temaet udskoling og SPS. Fx hvad man skal være opmærksom på i forhold til uddannelsesvalg, støttemuligheder, startpakkedage hos IBOS og meget mere. 

Podcast: Podcastkursus til forældre #07 - Udskoling og SPS

Studenterhue

IBOS' studievejleder Anne Bjørkmann giver viden, gode råd og øvelser i forbindelse med temaet videregående uddannelse. Fx hvordan man mestrer en videregående uddannelse med et synshandicap, opmærksomhedspunkter til uddannelsesvalget, uddannelsesmuligheder og muligheder for støtte og rådgivning. 

Podcast: Podcastkursus til forældre #02 - Videregående uddannelse

Hjerte

IBOS' psykolog Anne-Sofie Lind Jensen giver viden, gode råd og øvelser i forbindelse med temaet romantik og flirt. Fx hvad vil det sige at flirte? Hvordan gør man det? Hvordan kan man flirte uden af gøre brug af visuelle tegn og virkemidler? Hvordan er det egentlig med dating på sociale medier og dating apps? Og hvordan øver man sig i at flirte? Og meget mere. Lyt med uanset om du er forælder eller ung med synshandicap.

Podcast: Podcastkursus til forældre #04 - Romantik og flirt

Studenterhue

IBOS' studievejleder Tina Thøgersen giver viden, gode råd og øvelser i forbindelse med temaet ungdomsuddannelser. Fx hvordan man mestrer en ungdomsuddannelse med et synshandicap, hvad der er godt at have fokus på både fagligt og socialt og muligheder for støtte og rådgivning. 

Podcast: Podcastkursus til forældre #06 - Ungdomsuddannelser


Kontakt

Julie Giese

Julie Giese

Kommunikationsmedarbejder
Tlf.: 39 45 25 82
Logo af Københavns Kommune