Få styr på noderne

Illustration til IBOS' Nodelæser
Få styr på noderneBeskrivelse
Målgruppe

Borgere med nedsat syn eller blindhed og deres pårørende samt professionelle og fagpersoner.

Varighed5 timer.

Tid og Sted

 

Tid og sted er efter ønske. IBOS' specialister kommer ud i landet, når det passer jer. Der kommer løbende nye datoer for afholdelse, og du kan altid bestille et kursus ved at skrive Lea Johanne Sarfelt på les(at)remove-this.ibos.kk.dk.
Formål og indholdIBOS ønsker at vise, at man som blind har adgang til nodeark på lige fod med seende, med IBOS' Nodelæser.

På kurset undervises deltagerne i brugen af IBOS' Nodelæser, som er et unikt program, der på en PC med JAWS kan læse noder op og vise dem på punkt samt afspille dem.

Deltagerne vil lære at bruge IBOS' Nodelæser til at læse noder op fra et digitalt nodeark og vise dem på punkt herunder at vise forskellige stemmer og undersøge indholdet i akkorder og becifringer. Desuden afprøves muligheden for at gentage udvalgte takter til indlæring og skifte tempo i afspilningen samt at hente numre fra arkiver på internettet.
Efter kurset kan du

Efter kurset kan du installere og bruge nodelæseren til at indlære forskellige stemmer og instrumenter i musiknumre.

 

FormKombineret fællesinstruktion og individuel undervisning i forbindelsen med øvelser.

Undervisere er Bo Alstrup og Daniel Gartmann, IKT-konsulenter, IBOS.
DeltagerantalMindst 3 deltagere, højst 6.
praktisk infoDet er gratis at deltage. Der serveres en sandwich til frokost.

Deltagerne skal så vidt muligt medbringe egen fungerende PC med mulighed for WiFi, helst med JAWS 17 eller 18 samt eget headset til PC’en, så man kan høre sin egen JAWS. Eventuelt punktdisplay medbringes også. IBOS' Nodelæser installeres på kurset.
 
TilmeldingTid og sted er efter ønske. IBOS' specialister kommer ud i landet, når det passer jer. Der kommer løbende nye datoer for afholdelse, og du kan altid bestille et kursus ved at skrive Lea Johanne Sarfelt på les@ibos.kk.dk.


Logo af Københavns Kommune