Ny og endnu bedre app-liste

Udsnit af forsiden af IBOS' app-liste

Apps gør livet nemmere for masser af mennesker med synsnedsættelse eller blindhed. De er lige ved hånden på mobiltelefonen, og de er som regel simplere at overskue end hjemmesider.

Derfor har IBOS samlet gode og nyttige apps på listen, som opdateres med jævne mellemrum.

Denne gang inkluderer opdateringen, at hver enkelt app på listen er blevet testet for, om de faktisk er brugbare for mennesker med synsnedsættelse. 

63 apps testet

IBOS' IKT-konsulenter Daniel Gartmann og Kenneth Hartmann har kastet sig ud i den omfattende opgave at teste hver eneste af de 63 apps på listen.

Testmetoden er designet til at give brugeren en vurdering af den enkelte apps anvendelighed i forhold til dens kernefunktioner. For nyhedsapps for eksempel om man kan danne sig overblik over indholdet i appen. For apps med ting til salg er en testet kernefunktion, om man reelt kan købe produktet, hvis man har en synsnedsættelse.

Testene er udført ved hjælp af VoiceOver. 

For borgere med synsnedsættelse og for professionelle

Målgruppen for app-listen er borgere med synsnedsættelse, der har en iPhone, iPad eller iPod, og leder efter apps, der fungerer med VoiceOver.
 
Samtidig giver listen inspiration til synsprofessionelle, der kan få ideer til apps, de vil afprøve eller anbefale borgere med synsnedsættelse at bruge.


Download app-listen på dette link.

IKT-konsulenterne Daniel Gartmann og Kenneth Hartmann modtager gerne kommentarer og forslag til listen. Skriv til Daniel Gartmann på dg@remove-this.ibos.dk eller til Kenneth Hartmann på kha@remove-this.ibos.dk.

 

 

Logo af Københavns Kommune