Unge med noget på hjerte

Foto af en ung kursist, der deltager i en danseworkshop.

Hvordan ser et ungdomsliv ud, når man har et synshandicap? Torsdag den 8. december kl. 17 kan du få en enestående oplevelse på KUBE, Frederiksberg, når unge fra IBOS i en ny kunstnerisk performance sætter ord på nogle af de følelser og tanker, der knytter sig til deres hverdag. 


Billedkunstner Kristina Steinbock har det sidste år været tilknyttet IBOS som huskunstner. Sidste år udmøntede hendes arbejde sig i forestillingen ´At kradse i overfladen´, som endte med en sang, som unge kursister fra IBOS opførte på Københavns Hovedbanegård. Nu kan anden del af projektet ses ved en performance på Frederiksberg i december. Vi har bedt Kristina Steinbock fortælle om tankerne bag arbejdet.

Hvad går denne sæsons projekt ud på?

"Projektet tematiserer kroppen og dens fortællinger. Formålet har været at give de unge et reflektionsrum, hvor de kan åbne op for tanker om deres liv som synshandicappet og tale åbent om det, som kan være svært håndgribeligt."

Hvad har overrasket dig mest i dit arbejde på IBOS?

"Jeg synes, det er skønt at mærke, at de unge har så meget på hjerte. At jeg oplever, de kan skabe en medforståelse for de kunstnere og forfattere, som jeg udvælger - ofte kunstnere og forfattere, der ligesom de unge lever med forskellige handicaps."

Hvad kan du med din baggrund tilbyde, som adskiller sig fra den klassiske synsrehabilitering?

"Jeg kommer selvfølgelig med en helt anden tilgang til de unge, idet jeg er kunstner og hverken pædagog eller socialarbejder. Og så har jeg også en stor interesse, fordi jeg også tidligere har arbejdet kunstnerisk med blindhed. Det gør, at jeg taler ud fra et lidt andet sted, end de unge er vant til."

Unge kursister fra IBOS kan 8. december kl. 17 opleves i en performance, der er resultatet af Kristina Steinbocks forløb på IBOS. Performancen finder sted i kulturhuset KUBE, Dirch Passers Allé 4, Frederiksberg. Alle er velkomne til performance, hvor unge skaber kunstneriske fortællinger om livet som ung med et synshandicap.

Tilmeld dig Performancen her.

Logo af Københavns Kommune