Sommercamp 2017

Unge mennekser samlet ude foran IBOS til sommercap

For 15. gang slog IBOS dørene op til den årlige sommercamp - en uge, hvor nye bånd blev knyttede og venner for livet fundet.

 

Alle pladserne til årets sommercamp blev hurtig fyldt op og i år deltog 51 unge med synshandicap. To af årets deltagere var Navid Makki og Magnus Sonne, som begge blev genforenet med gamle venner og bekendte.

Nye og velkendte aktiviteter

IBOS’ Sommercamp har fokus på en god balance mellem aktiviteter under planlagte rammer og frihed under ansvar. I år stod aktiviteterne blandt andet på de klassiske ture til Bakken og København, men selvfølgelig også den mere konkurrenceprægede aktivitetsdag med forskellige poster, stafet og goalball. Der var i år også nyere indslag, som en tur til Absalonkirken, hvor der blev spist aftensmad og spillet banko. Navid der var på sommercampen for anden gang fortæller: 
- Jeg var ikke så vild med Banko-aften, men det er sjovt med de mere fysiske aktiviteter, som vandballon-konkurrencen, og næste år ville det være fedt med kampsport.

Venskaber med ligesindede er vigtigt

Sommercampen er en uge, hvor unge med synshandicap fra hele Danmark kommer til Hellerup og møder andre, der har samme udfordringer i hverdagen. I 5 dage står den på sociale aktiviteter, samvær, hygge, grin, flirt og udfordringer. Det er en uge, hvor de unge udvikler sig og får mere selvtillid.

IBOS’ autoriseret psykolog og specialist i klinisk psykologi, Maria Krøl, der arbejder med unge med synsnedsættelse, er begejstret for initiativer som sommercampen:
- Det er vigtigt for unge med synsnedsættelse at skabe venskaber og netværk samt inspirere og støtte hinanden i at udvikle kompetencer i forhold til aktiviteter og relationer med mere. Når man står på egne ben blandt andre unge med synsnedsættelse, er der mulighed for at forstå sig selv bedre og øve synskompenserende strategier mod øget selvstændighed sammen med jævnaldrende’.

Masaab Bin Shahzad, der er ansvarlig for sommercampen oplever netop, at de unge kommer på grund af venskaber og det sociale: - De unge kommer fra hele Danmark, og mange mødes kun den ene gang om året - på IBOS’ sommercamp - og derfor er denne uge meget vigtig. Det sociale og sammenholdet er unikt. Mange mødes her for første gang og holder efterfølgende kontakten resten af livet.

Magnus, der tidligere har gået på efterskole på Refsnæs, deltog for første gang i år. Han er netop glad for, at han fik tid sammen med de gamle venner fra efterskolen på IBOS.

Begge drenge er enige om, at de deltager igen til næste år.

IBOS’ sommercamp blev støttet af TrygFonden.

Logo af Københavns Kommune