Læsestrategier og notatteknik med skærmlæsere

Billede af en computerskærm
LÆSESTRATEGIER OG NOTATTEKNIK MED SKÆRMLÆSEREBeskrivelse
MålgruppeStærkt svagsynede og blinde unge og voksne på ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse, der bruger skærmlæsere. Man skal være min. 16 år og være selvhjulpen.
varighed2 dage.
Tid og stedKurset holdes igen i 2018.

På IBOS - Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup.
Formål og IndholdFormålet med kurset er: At blive præsenteret for metoder til at få en mere effektiv læsning. At få idéer til skrivning og håndtering af noter under læsning og i undervisningssituationer.

Efter kurset kan duEfter kurset kender du til og kan benytte forskellige læsestrategier og notatteknikker ved studielæsning. Du har fået større bevidsthed omkring egen læsning og valg af strategier i forhold til læseformålet.
FormOplæg og workshops. Undervisere er IKT-konsulent Daniel Gartmann, IKT-konsulent Bo Alstrup, og Læse-/synskonsulent Lene Riis.
DeltagerantalMindst 3 deltagere, højst 6.
Praktisk infoDer er et kursusgebyr på 890 kr. (445 kr. pr. kursusdag), som kan søges hos STUK. Det er din SPS-vejleder på uddannelsesstedet, som skal ansøge om at få kursusgebyret bevilget hos STUK. Forplejning er inkluderet. Øvelserne i kurset er baseret på læsning og skrivning på egen computer ved hjælp af skærmlæseren JAWS. En forudsætning for deltagelse i kurset er, at du har en startpakke PC eller lignende, og du primært benytter JAWS i dit daglige arbejde på computeren. Medbring egen PC og eventuel relevant optik. Kursister, der ikke tidligere har deltaget på kurset, vil have 1. prioritet. Du kan få transport med billigste offentlige transport refunderet.
OvernatningDer er begrænset mulighed for overnatning. Se link i højremenuen.
TilmeldingKurset holdes igen i 2018.
Logo af Københavns Kommune