Nye medlemmer af IBOS' bestyrelse

Foto af IBOS forplads

På CV'et står Senior Director, Regulatory Policies and Intelligence i Novo Nordisk, Honorary Industrial Ambassador in Regulatory Science på Københavns Universitet, farmaceut, merkonom og meget, meget mere.

Og fra den 1. januar 2015 kan Merete Schmiegelow føje endnu en titel til: Bestyrelsesmedlem for IBOS - Instituttet for Blinde og Svagsynede.

”Jeg er meget beæret over, at IBOS vil have mig i sin bestyrelse, og jeg håber, at jeg med mine egne mange hurdler med synet kan bidrage med min erfaring, som er, at man bare skal kæmpe videre,” siger Merete Schmiegelov, der ser arbejdsmarkedsspørgsmål som sin umiddelbart stærkeste kompetence som bestyrelsesmedlem for IBOS.

Den erfarne leder og lobbyist fik for knap 30 år siden en pludselig og kraftig synsnedsættelse. Hun fortsatte og fortsætter sin karriere med brug af kompenserende hjælpemidler som særlige lamper og computerskærme og kikkerter til brug på konferencer og i lufthavne, hvor afgangsskærme skal tydes, når hun er på en af sine mange tjenesterejser.

"Jeg er utrolig glad for, at Merete har sagt ja til at gå ind i vores bestyrelse. Meretes professionelle baggrund er et fantastisk supplement til bestyrelsens kompetencer, og samtidig bør Merete være en inspiration for alle, uanset om man har en funktionsnedsættelse eller arbejder på handikapområdet. Merete har vist, at en alvorlig funktionsnedsættelse ikke i sig selv er en hindring for at kunne skabe sig en imponerende karriere i en af verdens kendteste virksomheder," siger Klaus Høm, der er chef for IBOS.

Nyt kommunalt medlem

Også Kommunernes Landsforenings medlem af IBOS' bestyrelse er nyt i det nye år, når Kirsten Dennig indtager sin post . Kirsten Dennig er uddannet jurist fra Aarhus Universitet og arbejder som leder af Gentofte Kommunes social- og handikapafdeling.

"Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Jeg har tidligere arbejdet i bestyrelse, da var det på området for sjældne handikap. Nu glæder jeg mig til på to måder – til at få dybere kendskab til hele det område, som Instituttet arbejder med, og til selve bestyrelsesarbejdet. Jeg håber, jeg kan give inspiration og være med til at sætte den retning, som er vigtig for Instituttet at bevæge sig i," siger Kirsten Dennig.

”Vores samarbejde med kommunerne er på rigtigt mange områder hjertekulen i IBOS’ arbejde og jeg er enormt glad for at KL har udpeget et medlem som kommer med en meget værdifuld viden, som skal gøre vores samarbejde med kommunerne endnu bedre. Jeg ser frem til samarbejdet med Kirsten og byder hende varmt velkommen," siger IBOS-chef Klaus Høm.

Merete Schmiegelow overtager bestyrelsesposten på IBOS efter Gert Noer, som døde tidligere på året. Kirsten Dennig afløser Elinor Kyhnau fra Gladsaxe Kommune.

 

 

Logo af Københavns Kommune