Nyt lovforslag!

12/02/2018

Der er kommet et nyt lovforslag: Det skal være nemmere at fremstille og distribuere litteratur i formater, der er tilgængelige for personer med syns- og læsehandicap.

Om det siger kulturminister Mette Bock: ”At alle borgere skal have mulighed for at fordybe sig i og føle glæde ved at læse – eller få oplæst – bøger er helt grundlæggende for mig. Litteratur er en uvurderlig kilde til viden og oplevelser. Desværre oplever personer med syns- eller læsehandicap i dag, at de ikke kan læse bøger eller høre lydbøger, fordi de ikke er tilgængelige i brugbare formater.

Lovforslaget vil være et vigtigt element i indsatsen for at forbedre denne situation. Samtidig vil lovforslaget danne grundlag for øget udveksling af litteratur over grænserne, hvilket betyder, at personer med syns- eller læsehandicap på sigt vil få et større udvalg af udenlandsk skøn- og faglitteratur.

Rettighedshaverne spiller i dag en stor rolle i forhold til at sikre et bredt udbud af tilgængelige formater – både ved selv at producere værker i tilgængelige formater og ved at arbejde tæt sammen med brugerne. Det er min forventning, at dette fortsat vil være tilfældet i fremtiden. Lovforslaget vil medføre, at rettighedshaverne vil få betaling, når de nye regler anvendes, hvilket vil være med til at skabe gode forhold for, at ny dansk litteratur vil blive produceret."

Fristen for indsendelse af høringssvar er tirsdag d. 13. marts 2018.

Klik på dette link hvis du vil se lovforslaget og høringsbrevet på høringsportalen

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet


Logo af Københavns Kommune