Nyt ledsagekort

03/09/2012

DH og Socialministeriet er blevet enige om, at det er tid til at få et nyere og mere tidssvarende ledsagekort.
Tidligere kunne kortet kun bruges i forbindelse med længere togrejser, men i dag kan det bruges på alle ture med bus og tog. Det kan også bruges til en lang række teatre, museer, koncerter, sportsbegivenheder, biografer, zoologiske haver og forlystelsesparker.
En af grundene til, at udskiftningen kommer nu, er, at det har skabt forvirring, at man skal bruge et DSB ledsagekort til eksempelvis at få en ledsager gratis med ind på et museum.

Det nye ledsagekort bliver et ”DH ledsagekort”, og det bliver fortsat DH’s Brugerservice der udsteder kortet.
Betingelserne for ledsagekortet er, personen har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse med behov for ledsagelse.
Kortet gælder for både voksne og børn. Når det gælder børn, skal der være tale om ledsagebehov, der rækker ud over de ledsagebehov, der er normalt for børn uden funktionsnedsættelse.

Det nye ledsagekort kan bruges fuldstændigt som det gamle. Kortet giver stadig samme ret til brug på alle ture med tog og bus, og det erstatter det gamle DSB kort, som udfases.

Det nye ledsagekort ligner et ”kredit-kort” i størrelsen, og der vil være et foto af indehaveren samt navn og adresse.
På kortet vil man kunne se det internationale handicapsymbol, og der vil være en forklarende tekst på både dansk og engelsk på bagsiden. Det betyder, at kortet fremover vil kunne bruges som man bruger handicap id-kort i udlandet – typisk til besøg på museer og kulturelle institutioner.

Læs mere om det nye ledsagekort på DHs hjemmeside

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet


Logo af Københavns Kommune