Mindeord om IBOS-leder Kirsten Jansbøl

04/06/2014

Den tidligere leder af IBOS – Instituttet for Blinde og Svagsynde, Kirsten Jansbøl, er død. Kirsten Jansbøl var leder af IBOS fra 1970 til 1995.

IBOS’ fag- og udviklingschef, Janne Hansen, skriver:

”Det er med sorg, at jeg har erfaret, at Kirsten Jansbøl, der var forstander på IBOS i 25 år, er død.

Kirsten Jansbøl var et helt særligt menneske. Det må H.C. Seierup have set, da han udnævnte Kirsten Jansbøl til sin efterfølger som forstander på det, som dengang hed Statens Institut for Blinde og Svagsynede. Kirsten Jansbøl var uddannet lærer. Efter uddannelse i England etablerede hun en mobilityuddannelse på Instituttet. Kort tid efter blev hun Instituttets forstander.

Kirsten Jansbøl var båret af et stort menneskeligt og socialt engagement med stærkt fokus på faglighed, tilgængelighed og inklusion. For Kirsten Jansbøl gik teori og praksis hånd i hånd. Listen er lang over de faglige og udviklende initiativer, som Kirsten Jansbøl satte i gang.  

Kirsten Jansbøl arbejdede utrætteligt for at forbedre vilkår for mennesker med synshandikap. For hende handlede arbejdet om ligeværdighed og lige muligheder. De principper var en del af Kirsten Jansbøls egen livsform, som også betød, at hun til det sidste vedblev at dele ud af sit engagement og sin viden til handikapområdet men også til andre samfundsmæssige områder som børn og kvinders vilkår.

Som leder praktiserede Kirsten Jansbøl empowerment, selv før begrebet var almindeligt kendt. Kirsten Jansbøl var en stor, forandrede del af IBOS’ udvikling i Danmark og en stor kvinde.

Æret være Kirsten Jansbøls minde.”

Kirsten Jansbøl døde onsdag den 28. maj. Der holdes højtidelighed for hende i Søndre Kapel på Bispebjerg Kirkegård tirsdag den 10. juni klokken 14.30.

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet


Logo af Københavns Kommune