”Jeg var lidt rundt på gulvet resten af dagen ...”

04/01/2017

Lørdag 7. januar overrækkes Kulturministeriets Handicapidrætspris ved det store Sport2016-show. En af de tre nominerede er Arne Christensen fra IBOS, som er indstillet for sin kraftpræstation ved verdens hårdeste skiløb, Arctic Circle Race. Til daglig arbejder Arne Christensen som socialrådgiver på Instituttet. Vi har fanget ham til et lille interview i anledning af nomineringen.

 

Hvordan fik du besked om, at du var nomineret til prisen?

Jeg blev ringet op af Kulturministeriet, og jeg troede, at de blot ville informere mig om, at jeg var indstillet til prisen. Det vidste jeg godt på det tidspunkt, så jeg spurgte, hvornår de tre nominerede ville blive udpeget. Det er sket, fik jeg at vide, og du er en af dem! Jeg kunne ikke helt fatte det, og jeg spurgte flere gange til, hvordan jeg skulle forstå det. Det var bare så fantastisk, og jeg var lidt rundt på gulvet resten af dagen.

Hvad kan sådan en pris betyde for dig og for andre?

Jeg selv betragter det som en stor ære og en kæmpe anerkendelse af min deltagelse i Arctic Circle Race – og dermed også af idræt for blinde. Desuden giver det jo omtale, og jeg er stolt af, at jeg bringer langrendssporten i spil i forhold til prisen. Det glæder mig også, at Arctic Circle Race får omtale i forbindelse med prisuddelingen.

Tager du af sted igen i 2017?

Jeg kunne rigtig godt tænke mig det, men det er ikke planen. Det kræver rigtig mange ressourcer – en hel del penge, og jeg skal også have ledsagere med. Jeg har sat andre mål for mit skiløb i denne sæson. Jeg træner fire-fem gange om ugen. Så formen er fortsat på plads.

Der er i øjeblikket fokus på barrierer for synshandicappedes motionsmuligheder. Hvordan sørger du for at få nok motion, bevægelse og aktivitet ind i dit fritidsliv?

Jeg har fået samlet mit eget lille fitnesscenter i min kælder, og det er bare så fedt. Der kan jeg træne, så meget jeg vil, da jeg ikke er afhængig af ledsager. Det bliver også til lidt rulleskitræning, men det kræver ledsager og et særligt sted at træne. Det er for det meste på startbanen på den nu nedlagte flyvestation i Værløse. Det er et perfekt sted for mig. Jeg har lige købt nye rulleski, og jeg glæder mig til at få dem prøvet.

 

 

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet


Logo af Københavns Kommune