IBOS-arv går til RP-forskning

Cirka en halv million kroner er for nylig tilfaldet IBOS, da en tidligere kursist døde og efterlod sig et testamente. Her fremgik det, at hun ønskede, at penge fra salget af hendes lejlighed bruges til at forske i øjensygdommen Retinitis Pigmentosa.

Den afdøde har bedt om, at Instituttet for Blinde og Svagsynede beslutter, hvem der helt konkret skal modtage beløbet, hvilket vil ske i samråd med klinikchef Hanne Jensen fra Kennedy Centrets Øjenklinik.

"Det er en glædelig nyhed, at forskningen på det her område begaves med ekstra penge. Øjensyg-dommen RP rammer cirka 50 mennesker hvert år og er både fysisk og psykisk belastende, fordi man ikke ved, hvor hurtigt den udvikler sig. Der er ingen egentlig behandling, så man kan håbe, at arven kan være med til at give vigtig ny viden," siger Instituttets chef Klaus Høm.

Retinitis Pigmentosa er en arvelig øjensygdom, hvor nethinden langsom nedbrydes, så synet over tid bliver dårligere og dårligere, og man til sidst risikerer at blive blind. I Danmark lider 1.500 - 2.000 personer af RP.

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet


Logo af Københavns Kommune