Nyt fra IBOS

Er du over 18, københavner og opfylder de officielle kriterier for et synshandicap og hurtig til at melde dig til, kan du få en bevilling til en ny kørselsordning.

Mangler du råd og viden om job, studie, ungdomsuddannelse, rehabilitering eller hjælpemidler? IBOS’ eksperter kan hjælpe, hvis du har en synsnedsættelse, er pårørende eller arbejder med mennesker med synshandicap.

Ungegruppen inviterer til dette års teaterforestilling, "Det, der ligger bag", hvor man kan komme med selveste Sherlock Holmes rundt i verden for at opklare et af verdens ældste mysterier!

25/01/2017

På vej mod job

Afklaring og opkvalificering i et aktivt virksomhedsmiljø – et 12-ugers forløb i samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed All Ears.

Lørdag 7. januar overrækkes Kulturministeriets Handicapidrætspris ved det store Sport2016-show. En af de tre nominerede er Arne Christensen fra IBOS, som er indstillet for sin kraftpræstation ved verdens hårdeste skiløb, Arctic Circle Race. Til daglig arbejder Arne Christensen som socialrådgiver på...

Til stor glæde for alle på Instituttet for Blinde og Svagsynede er der endelig kommet en afklaring på centerchefstillingen på Rymarksvej. Anne Kristine Grosbøll, der i over et år har været konstitueret, tiltræder stillingen som centerchef pr. 1. december.

Tilbuddet er åbent for alle unge med synshandicap i alderen fra 14 til 20 år.

Mange synshandicappede dropper punktlæsning i takt med, at talesyntese vinder frem. Men uden punktskrift støder man på barrierer i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. De unge aner ikke, hvor meget de mister, siger Thorkild Olesen.

Nyt pilotprojekt undersøger, hvordan synskompenserende programmer kan hjælpe mennesker med hjernerystelse.

Projektet Nyt syn på fremtiden afprøver, om fx coaching, praktik og en mentor får unge med synshandicap i gang med et studie. Hver tredje under 30 år i målgruppen har kun folkeskoleeksamen og havner ofte på kontanthjælp.

 

Vær opmærksom på, at mail fra IBOS og alle ansatte på IBOS måske ser anderledes ud end de plejer.

En skulptur bugter sig over pladsen ved IBOS' hovedindgang. Med ledelinjer, knirkefliser og knipseplader er forpladsen nu forsynet med både et kunstnerisk udtryk og en træningsbane for mobility.

Ved EU-afstemningen på torsdag får vælgere med alvorlig synsnedsættelse mulighed for at stemme helt på egen hånd. IBOS har udviklet et særligt hjælpemiddel med punktskrift, som nu afprøves for første gang.

Det tager tid og det kræver en højt specialiseret indsats, men det betaler sig. IBOS’ arbejdsmarkedsmentorer får ledige i job eller uddannelse efter højst et år.

Brug de simple værktøjer til at gøre hjemmesider brugbare for mennesker med synsnedsættelse. Det styrker inklusion og giver samtidig bedre resultater i søgemaskiner.

IBOS’ innovation har fået et eftersyn af to praktikanter fra Center for offentlig innovation. Det gav masser af spørgsmål, forslag og pæne ord.

Uldstof, velcrobånd og rød saftevand. Alternative materialer kom i brug, da en kursist med blindhed skulle lære kemi på HF - til gavn også for elever med normalt syn.

Bind for øjnene, ørepropper og kørestole. Kurset Det værdige møde hjælper servicemedarbejdere og kommunalt ansatte med at blive bedre til at møde mennesker med et handicap.

Flere hundrede fagfolk, specialister og udstillere fra Danmark og Norden samles lige nu til årets IKT-Messe & Konference.

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet


Logo af Københavns Kommune