Kom og prøv iBeacon-teknologien på IBOS!

20/05/2015

Har du hørt om iBeacon-teknologien og tænkt på, om teknologien kan udnyttes til gavn for personer med synsnedsættelse?

IBOS, Living IT Lab og Dansk Blindesamfund har siden efteråret 2014 drevet et projekt, som afprøver iBeacon-teknologien i forhold til blandt andre mennesker med blindhed og svagt syn. Som en del af projektet er der i en testperiode sat 17 små beacons op på IBOS, der kan forsyne besøgende med informationer på udvalgte steder. Fx kan man få dagens menu læst op ved kantinen, eller via et beacon få oplæst teksten på IBOS’ taktile kort.

Har du lyst til at prøve? IBOS inviterer interesserede til at komme og prøve systemet i praksis og har afsat tid (ca. 1-1½ time) til introduktion følgende dage i maj: Onsdag den 20., torsdag den 21., fredag den 22., tirsdag den 26 og onsdag den 27.
Man aftaler et besøg og tidspunkt på en af de nævnte datoer ved at kontakte IKT-Konsulent Birgit Christensen, IBOS, pr. email bc(at)ibos.dk eller tlf. 26 30 38 11.

Projektets app 'Blinfo' kan installeres på iPhone, der kører iOS8, og adgangen til en test-version fås ved tilmeldingen. Det er i begrænset omfang muligt at låne en iPhone på IBOS til besøget.