IBOS' ungegruppe på studietur til Island

06/05/2019

På mandag den 6. maj drager IBOS' ungegruppe afsted på årets studietur.
I år går turen til Island i 5 dage og ungegruppen vil her have fokus på oplevelser i naturen og samtidig give eleverne en naturoplevelse, som de ikke tidligere har fået. Island og naturen på Island kan opleves med mange andre sanser end synet, da den kan sanses gennem lugt (f.eks. lugt af svovl fra geotermisk aktivitet), følesansen (som varme kilder, is på gletschere), lyd (f.eks. vandfald og gejsere), smag (som fisk og fremmede egnsretter) og for dem som har et restsyn, vil det være muligt at få et visuelt indtryk af alt den anderledes natur.

I Reykjavik skal ungegruppen besøge et hvalmuseum, som er verdens største og som har en stor taktil udstilling. De skal besøge Perlan - Wonders of Iceland, som er et museum, hvor man kan se, føle og opleve Islands utrolige natur på nært hold. Man kan blandt andet gå gennem en 100 meter lang is-tunnel/hule, som er bygget af 350 tons sne.

Og så skal byen Reykjavik opleves, som er en lille hyggelig og overskuelig by og der skal smages på fisk og diverse islandske egnsretter.  

Sidst men ikke mindst, skal de unge skal møde nogle unge med synshandicap på Island. Ungegruppen er inviteret til snak, hygge og pizza på deres ”Institut” onsdag aften. Som erfaringen viser, er et sådan møde meget udbytterigt for både elever og undervisere.

Der er ingen af eleverne som har været på Island, så der er ingen tvivl om at det vil blive en stor, spændende  og anderledes oplevelse

En vigtig del af at være på studietur, er at eleverne får øvelse i at formidle deres oplevelser til andre mennesker. Derfor vil der på undervejs blive lavet en podcast fra turen, som gerne skal blive tilgængelig på IBOS' hjemmeside og så vil der selvfølgelig også blive tage en masse billeder og I vil løbende kunne følge med på IBOS' Facebookgruppe.
Derudover vil ungegruppen i slutningen af maj lave en studietursfremlæggelse for IBOS' medarbejdere og de øvrige kursister. Og det kan I allerede godt begynde at glæde jer til!