Om synsområdet

Hvad vil det sige at være blind, hvilke støttemuligheder har man som blind eller svagsynet, hvordan får man en førerhund og kan blinde dyrke sport? Hvilke aktører er der indenfor synsområdet? Få svarene her....

Grafik på gul baggrund med teksten A-Å

Der er mange forkortelser og fagudtryk at holde styr på, når man beskæftiger sig med det synsfaglige område. Vi har samlet nogle af de mest almindelige her.

Foto af skilte med piktogram med hvid person med hvid stok på blå baggrund

Der er mange forskellige aktører, der beskæftiger sig med synsområdet. Det er ikke altid nemt at finde rundt i, hvor man skal henvende sig i forhold til ens behov. Vi vil derfor her kort beskrive de forskellige aktører.

Grafik af lagkagediagram

Hvor mange Blinde og svagsynede er der i Danmark? Hvordan fordeler det sig på gamle og unge? Kan jeg finde en oversigt med tal?

Grafik på gul baggrund med paragrafnumre med hvid skrift

Der findes en række love og særlige rettigheder for mennesker med handicap - herunder blinde og svagsynede. Læs om ret til ledsagelse, støtte til hjælpemidler, FNs handicapkonvention, fritagelse for medielicens og gratis adgang for ledsager i kulturlivet.

Foto af opslag i ordbog med forklaring på Blindness

Hvad vil det sige at være blind eller svagsynet? Hvornår er man blind? Hvordan måler man det? Hvad er en synsbrøk?

Foto af førerhund

Hvad må en førerhund? Hvilke hunde er egnede som førerhunde? Hvordan får man en førerhund? Hvordan skal jeg opføre mig i selskab med en førerhund?

Foto af ung mand på klatrevæg

Kan man dyrke idræt, når man ikke kan se? Ja, blinde og stærkt svagsynede i Danmark dyrker en lang række sportsgrene – både sammen med andre blinde og svagsynede og i almindelige idrætsklubber. Læs mere her.

Logo af Københavns Kommune