Billede af studerende der rækker hånden i vejret
TilbudStartpakke.
LOVgivningBek. 1377 af 09/12/2013
Målgruppe

Elever der er optaget på og begynder en ungdomsuddannelse på gymnasialt niveau (HF, STX, HHX, HTX, EUX) eller en erhvervsuddannelse (EUD, SOSU, PGU, KUU).

Varighed2 dage
Tid og stedDen 2.-3. og 7.-8. august 2018 på IBOS - Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup.
Formål og Indhold

Der udleveres startpakke (SPS) og gives instruktion og undervisning i kompenserende hjælpemidler, studiematerialer og strategier. På de to dage bliver du klædt på til at starte på en ungdomsuddannelse, og får mulighed for at møde andre unge i samme situation.

 

Dagen byder også på:

  • Afprøvning og undervisning i bærbart tavlekamera med CCTV
  • Udredning af læse-situationen.
  • Anvendelse af sekretær, studiestøtte og eksamensdispensationer
  • Erfaringsudveksling med andre, der går på en ungdomsuddannelse, etablere netværk og være social på ligeværdigt niveau.

To typer startpakker:

En til svagsynede og en til blinde. Startpakken indeholder som udgangspunkt en bærbar PC med Office pakken og blinde- og svagsynskompenserende programmer samt en skanner/printer. Fælles for de to startpakker er, at du efter startpakkedagene skal have en udredning vedrørende kompenserende hjælpemidler og kurser.

Derudover får du tilbudt fjernsupport.

Efter kurset kan du

Efter kurset kan du læse studiematerialer fra Nota, tage noter og skrive opgaver ved anvendelse af de kompenserende programmer på startpakkecomputeren. Derudover er du i stand til, at indstille computerens programmer, så de passer til dine behov og ønsker. Du har også fået kendskab til forskellige former for kompenserende støtte i dagligdagen og til eksamen. Sidst men ikke mindst vil du kunne bruge og få støtte fra andre, der går på en ungdomsuddannelse.

FormUndervisning, afprøvning, instruktion, individuelt og i grupper.
Praktisk info

Det er gratis at deltage. Forplejning er inkluderet.

 

Bemærk! Det kræver en SPS-bevilling at deltage i startpakkedagene. SPS-bevillingen søges via SPS-vejlederen på ungdomsuddannelsen. IBOS har en særlig aftale med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, STUK, som administrerer ordningen, som indebærer, at IBOS kan bestille startpakken i begyndelsen af juni og udlevere den på startpakkedagene i august.

 For at IBOS kan bestille og koordinere forløbet omkring udlevering af startpakker er det vigtigt, at du udover elektronisk tilmelding kontakter studievejleder Tina S. Thøgersen på e-mail/tlf.: jh86(at)remove-this.sof.kk.dk, tlf. 39 45 25 96.

 

IBOS refunderer transportudgifter med billigste offentlige transportmiddel. Du kan blive hentet på Københavns Hovedbanegård ved DSB Handicapservice dagen før første Undervisnings dag kl. 17.00, eller du kan selv komme til IBOS, hvor der vil være nogen til at modtage dig i tidsrummet fra kl. 18.00 til 19.00.

Kurset slutter kl. 16. Hvis du skal rejse fra Københavns Hovedbanegård kan du blive fulgt til DSB Handicapservice. Vi kan være ved DSB Handicapservice kl. 17.00 hvorfra du selv skal rejse videre.

 

Vi anbefaler, at du benytter DBS Handicapservice til ledsagelse på hovedbanegården: https://www.dsb.dk/find-produkter-og-services/handicapservice-i-dsb/

 

OvernatningDet er muligt at overnatte på IBOS, i sovesale, i forbindelse med kurset.
Tilmelding

Kontakt

Tina Thøgersen

Tina Thøgersen

Læse- og studievejleder
Tlf.: 39 45 25 96

Kontakt

Tina Freddie

Tina Freddie

Sekretær
Tlf.: 39 45 23 16

Tilmelding

Tilmelding åbner snarest.

IBOS vil altid blive bedre og for at vi kan sikre, at vi leverer den bedst mulige støtte til dig og andre unge, vil vi bede dig om at svare på nogle spørgsmål.

Du finder spørgeskemaet på dette link.

Logo af Københavns Kommune