Job og Studie

Der er mange spørgsmål, der trænger sig på, når man som blind eller svagsynet skal i gang med en uddannelse eller finde et job. Her kan både synsprofessionelle, arbejdsgivere, undervisere, studerende og jobsøgende finde svar.

Få gode råd til hvordan du håndterer afklaring, ansøgninger, finder ud af dine muligheder eller hvordan du møder dine nye kolleger.

Billede af studerende og deres studiepapirer

Få gode råd om relevante kurser, læs om dine muligheder for studievejledning og nogle praktiske råd til hvordan du håndterer studietiden bedst muligt.  

Billede af en mødesituation

Hvad har andre gjort? Hvad har jeg af muligheder for økonomisk og praktisk støtte ved ansættelse af en blind eller svagsynet? Hvad kan E-service gøre for os? Læs gode råd til arbejdsgivere her.

Billede af et par briller og arbejdspapirer

Hvordan råder jeg bedst muligt en blind eller svagsynet? Hvilke muligheder for hjælpemidler findes der? Kan IBOS hjælpe med erhvervsafklaring? Læs gode råd til sagsbehandleren her.

Foto af en mobilitystok

Et intensivt specialiseret beskæftigelsesrettet udviklingsforløb, der kombinerer beskæftigelsesindsats med kompenserende undervisning, således at borgeren ved hjælp af nye færdigheder kan komme i beskæftigelse.

Billede af et metalskilt, hvor der står help med punktskrift

Har du brug for lidt vejledning og nogle gode råd, så læs mere her. 

Billede af en taktil globus fra IBOS

IBOS rådgiver om og producerer taktile (følbare) undervisningsmaterialer, så blinde og svagsynede kan følge med i undervisningen - også når der undervises ud fra figurer, tabeller og kort.

opslagstavle med teksten mentor

IBOS' E-mentorordning formidler kontakt til blinde og svagsynede som er succesfuldt integreret på arbejdsmarkedet. Målet er at de ved at dele deres erfaringer og viden kan hjælpe andre blinde og svagsynede til at skabe sig et arbejdsliv. 

Billede af IBOS produktionsværksted

Med Joblisten kan man hente inspiration til, hvilke job man som blind og svagsynet kan varetage

Logo af Københavns Kommune