Ledsageteknik-app

Foto af ledsageteknik-app ikonet

Ledsageteknik – sådan følges man ad, når den ene har et synshandicap.

 ”Jeg vil gerne hjælpe, men…” sådan tænker mange mennesker, når de møder en person med synsnedsættelse. Generthed og tanken om at komme til at gøre noget forkert kan få en til at lade være med at hjælpe.

Med ledsageteknik-appen kan du nemt lære hvordan du giver en nånd ind i bussen, op ad en trappe eller hen til en dør og få gode generelle råd.

Med korte og klare beskrivelser og illustrative fotos giver appen et hurtigt overblik over teknikker, som gør det behageligt, ubesværet og frem for alt trygt for to mennesker at gå sammen, når den ene har et synshandikap, og den anden er ledsager.

Ledsageteknik-appen er for alle, som ønsker viden om, hvordan man bedst ledsager en person med en stærk synsnedsættelse eller blindhed.

Men denne nye ledsageteknik-app kan du hjælper pårørende til borgere med synsnedsættelse, synsprofessionelle og andet fagpersonale som fx sundhedspersonale, lærere og pædagoger, der møder borgere med nedsat syn. Den er tilgængelig med VoiceOver og kan således også fungere som et opslagsværk for borgere med synsnedsættelse.

Ledsageteknik-appen er et supplement til undervisning i ledsageteknik, som tager udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger.

Findes til iPhone og iPad og kan downloades i App Store

OBS! Vi gør opmærksom på, at der ved opdatering af systemet til iOS 9, forekommer fejl og mangler i appen. Vi arbejder på at løse fejlen snarest muligt.

Download Ledsageteknik-app fra App Store på dette link

Kontakt