Hjælpemidler

IBOS kan hjælpe med både vejledning og rådgivning, når det gælder hjælpemidler til blinde og svagsynede. Her kan du læse mere om vores Hjælpemiddeludstilling, kontaktoplysninger, se datoer for åbent hus i udstillingen m.m.

Foto af hjælpemiddeludstillingen på IBOS

Kom til temaarrangement, hvor du kan prøve hjælpemidler og få instruktion og rådgivning af IBOS' eksperter.

Næste temarrangement: Der er lige nu ingen planlagte arrangementer.

Foto af ur

Hjælpemiddeludstillingen på IBOS er et unikt tilbud for alle, der har brug for rådgivning og vejledning omkring hjælpemidler til mennesker med synshandicap. Læs mere om hvad vi kan tilbyde.

Forsiden af en video med leder af Hjælpemiddeludstillingen Birgit Christensen

Birgit Christensen, fortæller om hjælpemidler. Klik her og du kommer til IBOS YouTube kanal IBOSfilm, hvor der er oprettet en playliste med alle videoer, der hedder #ugens hjælpemiddel.

Foto af en ipad med forstørret tekst

IBOS' app liste bliver ikke længere opdateret og linket er derfor fjernet. Har du spørgsmål til specifikke apps, eller andet omkring emnet er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive til IBOS på ibos@remove-this.sof.kk.dk 

Grafik: Noder, der "flyver" ud af en PC.

'IBOS Nodelæser' er et gratis program, som giver blinde og svagsynede sangere og musikere muligheden for at tilegne sig noder på lige fod med seende.

Foto af ledsageteknik-ikon

Sådan følges man ad, når den ene har en synsnedsættelse eller blindhed.
App’en giver med korte beskriveler og illustrative fotos et hurtigt overblik over teknikker til at følges ad. Læs mere om og download appen her.  

Foto af O&M-teknik app ikon

- En guide til instruktører i Orientering og Mobility.
Med sine korte og klare beskrivelser og mere flere end 200 illustrative fotos formidler app’en viden om Mobility-teknik til instruktører i Orientering og Mobility (O&M), som allerede praktiserer, eller som er under uddannelse. Læs mere og download appen her.

Foto af skilt med punkt

Find og få viden om hjælpemidler i  HMI-basen på dette link

 

 

Kontakt

Foto af Birgit Christensen

Birgit Christensen

IKT-konsulent og Leder af Hjm.udstilling
E-mail: Tryk og send email til Birgit Christensen
Tlf.: 26 30 38 11

BEMÆRK

Udstillingen har ikke længere faste åbningstider. Se nedenfor.

Åbningstider

Hjælpemiddelinformationen og Hjælpemiddeludstillingen giver råd og vejledning om synshjælpemidler. Man kan ringe eller maile og hvis man vil se nærmere på hjælpemidlerne, kan man aftale tid for et besøg.