Opfølgning på Stine-sagen: Stine kom til eksamenen på KU

14/01/2019

I har sikkert hørt om Stine, der er svagsynet og fik afvist at benytte sit forstørrelsesprogram til computeren til en eksamen på medicinstudiet på Københavns Universitet (KU). Og det ville betyde, at hun ikke kan læse opgaverne.

Vidste du, at IBOS i sådanne sager kan rådgive og vejlede både studerende og uddannelsessteder og hjælpe med at finde løsninger, der sikrer, at den studerende kan tage sit studie på lige fod med sine medstuderende? I Stines sag har vi deltaget i et møde sammen med Stine og relevante medarbejdere på KU for at løse situationen vedr. hendes eksamen. Her vejledte vores studievejleder Anne Bjørkmann bl.a. KU til, at Stine skal have sin egen PC med til eksamenen, så hun har de nødvendige synskompenserende programmer, detaljer omkring eksamenslokalet og andre relevante ting. Og den gode nyhed er, at Stine var til eksamenen i fredags og skal til eksamenen igen på onsdag.

IBOS skal afholde endnu et møde med KU, så der kan planlægges de bedste løsninger for hele Stines uddannelsesforløb. Vi er bl.a. i dialog om, at Stine skal have 50 % ekstra tid til rådighed til eksamener. KU var også meget imødekomne overfor IBOS’ opfordring til, at de tager os med på råd, når de fremover skal lave it-løsninger til eksamen. Vi håber, at denne sag kommer til at sætte gang i en proces, hvor KU arbejder på at løse problematikken, så andre med en funktionsnedsættelse ikke ender i samme situation som Stine.

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet


Logo af Københavns Kommune