Nyt fra IBOS

Nyt nyhedsbrev på gaden! Hør historien bag punktskrift, hør personlige fortællinger om, hvordan punktskrift gør en forskel i hverdagen og andre spændende historier. Læs med.

Er du over 18, københavner og opfylder de officielle kriterier for et synshandicap og hurtig til at melde dig til, kan du få en bevilling til en ny kørselsordning.

Det er valgdag i Danmark. Stemningen er fantastisk og kan mærkes i hele byen. Der er flag og glade mennesker langs vejene, der holder plakater med teksten ’husk at stemme’. Henrik Blok er på vej ind på Københavns Rådhus for at sætte sit kryds. For på rådhuset er der særlig hjælp til mennesker med...

Et nyt projekt hos IBOS skal undersøge om træning med NVT kan forbedre funktionsevnen hos personer med kronisk synsfeltnedsættelse efter hjerneskade.

IBOS har fået godkendt egen uddannelsesretning under den pædagogiske diplomuddannelse. I dag starter 13 studerende.

Tilegn dig nu noder på lige fod med seende med IBOS Nodelæser.

Se filmen med IBOS’ medarbejder Lykke og hendes førerhund Liva. Her giver Lykke dig gode råd til mødet med en førerhund.

I dag har IBOS skudt Konferencen Syn & Hjælpemidler i gang.

Er du over 18, københavner og opfylder de officielle kriterier for et synshandicap og hurtig til at melde dig til, kan du få en bevilling til en ny kørselsordning.

Mangler du råd og viden om job, studie, ungdomsuddannelse, rehabilitering eller hjælpemidler? IBOS’ eksperter kan hjælpe, hvis du har en synsnedsættelse, er pårørende eller arbejder med mennesker med synshandicap.

Ungegruppen inviterer til dette års teaterforestilling, "Det, der ligger bag", hvor man kan komme med selveste Sherlock Holmes rundt i verden for at opklare et af verdens ældste mysterier!

25/01/2017

På vej mod job

Afklaring og opkvalificering i et aktivt virksomhedsmiljø – et 12-ugers forløb i samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed All Ears.

Lørdag 7. januar overrækkes Kulturministeriets Handicapidrætspris ved det store Sport2016-show. En af de tre nominerede er Arne Christensen fra IBOS, som er indstillet for sin kraftpræstation ved verdens hårdeste skiløb, Arctic Circle Race. Til daglig arbejder Arne Christensen som socialrådgiver på...

Til stor glæde for alle på Instituttet for Blinde og Svagsynede er der endelig kommet en afklaring på centerchefstillingen på Rymarksvej. Anne Kristine Grosbøll, der i over et år har været konstitueret, tiltræder stillingen som centerchef pr. 1. december.

Tilbuddet er åbent for alle unge med synshandicap i alderen fra 14 til 20 år.

Mange synshandicappede dropper punktlæsning i takt med, at talesyntese vinder frem. Men uden punktskrift støder man på barrierer i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. De unge aner ikke, hvor meget de mister, siger Thorkild Olesen.

Nyt pilotprojekt undersøger, hvordan synskompenserende programmer kan hjælpe mennesker med hjernerystelse.

Projektet Nyt syn på fremtiden afprøver, om fx coaching, praktik og en mentor får unge med synshandicap i gang med et studie. Hver tredje under 30 år i målgruppen har kun folkeskoleeksamen og havner ofte på kontanthjælp.

 

Vær opmærksom på, at mail fra IBOS og alle ansatte på IBOS måske ser anderledes ud end de plejer.

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet


Logo af Københavns Kommune